Λουτσέσκου: «Αδικημένοι λόγο Οζντόεφ - Να βγάλουμε όφελος από τα προβλήματα»

Δηλώσεις από τη συνέντευξη Τύπου για το Χαρτς-ΠΑΟΚ παραχώρησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Λουτσέσκου: «Αδικημένοι λόγο Οζντόεφ - Να βγάλουμε όφελος από τα προβλήματα»

Για τα ζήτημα της απουσίας του Οζντόεφ αλλά και τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με τη Χαρτς για τα play-off του Conference League.

Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» τόνισε ότι μπορεί κανείς να βγάλει όφελος από τα προβλήματα αναφερόμενος στις απουσίες και των Σουάρες και Σαμάτα, ενώ δήλωσε ότι η ομάδα του κάθε μέρα γίνεται καλύτερη.

Αναλυτικά:

Για τα πολλά προβλήματα που προκύπτουν κάθε εβδομάδα και αν αυτό συσπειρώνει την ομάδα: «Προσωπικά είμαι στεναχωρημένος επειδή δεν έχω έναν παίκτη επειδή δεν έχει βίζα. Δεν ξέρω ποιος το αποφάσισε. Αλλά είμαι υποχρεωμένος να εστιάσω στο ματς. Νιώθω αδικημένος που δεν έχουμε τον Οζντόεφ εδώ.

Πιστεύω πως κάθε μέρα μας κάνει πιο δυνατούς. Οι προπονήσεις, τα προβλήματα μας δυναμώνουν όπως και τα αποτελέσματα μας έχουν δώσει αυτοπεποίθηση και δυναμώνουμε. Εχουμε χτίσει καλή νοοτροπία μέσα από αυτή τη διαδικασία.»

Ο ΠΑΟΚ πήρε δυο προκρίσεις, μια νίκη επί του Αστέρα και η ομάδα βγάζει παράλληλα βελτίωση. Πώς το εξηγεί;

«Από την περασμένη σεζόν υπάρχει ένα κομμάτι της ομάδας που συνεχίζει και σας είχα πει πως η περσινή σεζόν θα μας βοηθήσει. Παράλληλα όμως ήρθαν και παίκτες με προσωπικότητα όπως ο Ενόγκ, ο Σαμάτα, ο Οζντόεφ και ο Μπάμπα. Σας είχα πει πως χρειαζόμαστε παίκτες με προσωπικότητα. Αυτό παίζει ρόλο και έχει αλλάξει η κατάσταση.

Παίρνουμε πράγματα από αυτές τις προσωπικότητες και το ομαδικό πνεύμα υπάρχει γιατί η μετάβαση από τη μια σεζόν στην άλλη είναι πιο εύκολη. Δεν έχουμε ένα εντελώς νέο γκρουπ. Αυτό κάνει τη διαφορά πιστεύω. Αλλά έχουμε και παιδιά όπως ο Μουργκ, ο Μιχαηλίδης, που έχουν αλλάξει συμπεριφορά αλλά και τα νέα παιδιά που πλέον έχουν έναν χρόνο εμπειρίας στα πόδια τους. Ακόμη και ο Βιεϊρίνια είναι διαφορετικός από πέρσι.»

Απαντώντας σε ερώτηση Σκωτσέζου δημοσιογράφου εξήγησε πως ο Φιλίπε Σοάρες δεν είναι εδώ, ενώ ο Σαμάτα ελπίζει πως θα είναι έτοιμος για την Κυριακή: «Οποιος και να παίξει ξέρω πως θα παίξει για τη νίκη. Ολοι πρέπει να είναι έτοιμοι για να τα δώσουν όλα και είμαι σίγουρος πως θα το κάνουν αυτό.»

Και συνέχισε: «Πολλές φορές αυτά τα προβλήματα σου δίνουν οφέλη. Δηλαδή παίκτες παίρνουν την ευκαιρία και θέλουν να την εκμεταλλευτούν.»

Αναφέρθηκε στη Χαρτς: «Δεν θα μιλήσω για παίκτες. Απλά είναι ομάδα που παλεύει την κάθε φάση. Είναι μια δυνατή ομάδα που μπορεί να αντιδράσει ανά πάσα στιγμή. Αλλά εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε προβλήματα, να την πιέσουμε και να έχουμε κατοχή της μπάλας. Η Χαρτς βασίζεται στο άμεσο παιχνίδι και κυρίως παίζει από τα πλάγια με σέντρες. Να την περιορίσουμε.»

Ρωτήθηκε για το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον Νάρεϊ και αν επηρεάζει τον παίκτη: «Δεν θέλω να το συζητήσω. Ο στόχος μου είναι το ματς και δεν θέλω να το σκέφτομαι. Οσοι είναι εδώ, είναι εδώ να παίξουν. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η περίοδος του Αυγούστου και συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Αλλά και πάλι πιστεύω πως έχουμε μια ομάδα που θα παλέψει.»

Αναφέρθηκε στην παρουσία Τσιγγάρα και αν είναι απόλυτα έτοιμος: «Είναι έτοιμος», απάντησε.

Τέλος ρωτήθηκε για το αν ο ΠΑΟΚ αύριο πρέπει να τρέξει αρκετά: «Πάντα πρέπει να τρέχουμε, σε κάθε ματς. Σε κάθε ματς πρέπει να παλεύουμε, να είμαστε έξυπνοι και να δίνουμε το 150% και αυτό θα κάνουμε και αύριο. Θα τρέξουμε περισσότερο από τον αντίπαλο.»