Εκόνγκ: «Ο ΠΑΟΚ έχει τη δική του ταυτότητα - Σημαντικό το πρώτο ματς με Χαρτς»

Από τη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση κόντρα στον στη Χαρτς μίλησε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο Γουίλιαμ-Τρόοστ Εκόνγκ.

Εκόνγκ: «Ο ΠΑΟΚ έχει τη δική του ταυτότητα - Σημαντικό το πρώτο ματς με Χαρτς»

Για τη σημασία της πρώτης αναμέτρησης κόντρα στην Χαρτς που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (24/8, 21:45) για τα playoffs του Conference League μίλησε από τη συνέντευξη Τύπου για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ: «Τα εύσημα πρέπει να πάνε γενικότερα στην ομάδα, γίνεται μια πολύ καλή δουλειά στην ομάδα. Μας δίνει αυτοπεποίθηση, είχαμε και τον Κοτάρσκι με τρομερή συνεισφορά σε αυτό. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και αύριο (24/8) και την ερχόμενη Πέμπτη στην Τούμπα».

Για την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ: «Τα πράγματα κύλησαν ομαλά, είναι πάντα θετικό όταν έρχεσαι στην διάρκεια της προετοιμασίας, γιατί έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα τους συμπαίκτες σου. Η προσαρμογή πηγαίνει πολύ καλά και ήδη αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου στον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη».

Για το τι περιμένει από τα ματς με την Χαρτς: «Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία για εμένα, έχω εμπειρία βέβαια από την Εθνική ομάδα. Είναι γεγονός ότι αντιμετωπίζεις διαφορετικούς αντιπάλους με διαφορετικές φιλοσοφίες. Έχουμε την δική μας ταυτότητα. Έχουμε δει video από την Χαρτς και γνωρίζουμε ότι έχει διαφορετικό στυλ από την Χάιντουκ».

Για την απουσία του Οζντόεφ: «Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο. Ο Οζντόεφ έχει προσαρμοστεί πολύ καλά, είναι μια λεπτή γραμμή να συζητάς για ποδόσφαιρο και πολιτική. Το ποδόσφαιρο μπορεί να φέρει τον κόσμο κοντά και ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξουμε ότι το ποδόσφαιρο φέρνει τον κόσμο κοντά».

Για το αν ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει το ματς ως τελικό ή έχει στο μυαλό του και την ρεβάνς: «Κατά την γνώμη μου πάντα το πρώτο ματς ειναι το πιο σημαντικό. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο πως θα κερδίσουμε για να είμαστε σε καλύτερη θέση για το δεύτερο παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρασυρθούμε, επειδή ειναι σημαντικό το πρώτο ματς, γιατί υπάρχει και το δεύτερο ματς στην Τούμπα. Ο στόχος μας ειναι να κερδίσουμε».