Λέκο: «Πιο ακριβή ομάδα ο ΠΑΟΚ, αλλά η Χάιντουκ μπορεί»

Τι είπε ο Ιβάν Λέκο για τον αγώνα της Χάιντουκ με τον ΠΑΟΚ στο Conference League (10/8)

Λέκο: «Πιο ακριβή ομάδα ο ΠΑΟΚ, αλλά η Χάιντουκ μπορεί»

Στη συνέντευξη Τύπου της Χάιντουκ για τον αγώνα της Πέμπτης (10/8) με τον ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Conference League ο Ιβάν Λέκο μίλησε για την παλιά παρουσία του στην ελληνική ομάδα, τις διαφορές που υπάρχουν και την προσπάθεια της ομάδας του για την πρόκριση.

Ο τεχνικός της Χάιντουκ μίλησε:

Για την θητεία του στον ΠΑΟΚ: «Όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ ως βοηθός προπονητής, άρχισε να χτίζεται αυτή ομάδα. Ο πρόεδρος ήθελε να 'γκρεμίσει' τον Ολυμπιακό από την κορυφή, να γίνει αυτός πρώτος και τα κατάφερε. Με πολλές επενδύσεις, πολλά χρήματα. Τα τελευταία τέσσερα, πέντε χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει πάρει πρωταθλήματα και κύπελλα, έχει αυτή τη νοοτροπία».

Για την αναμέτρηση: «Κάθε αγώνας έχει τη δική του ιστορία και κουβαλάει κάτι ξεχωριστό. Θέλεις πάντα να γνωρίζεις τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου σου, ούτως ώστε να μπορέσεις να προετοιμάσεις καλύτερα την ομάδα σου. Πιστεύω στην ομάδα μου, μπορούμε να παρατάξουμε στο γήπεδο ένταση και ποιότητα, έχοντας απέναντι μας έναν αντίπαλο που είναι σίγουρα πιο έμπειρος από μας σε τέτοια παιχνίδια, πιο πλούσια και πιο ακριβή ομάδα από εμάς. Ωστόσο, πιστεύω πραγματικά ότι θα παίξουμε καλά και στα δύο παιχνίδια, κι ότι έχουμε πραγματικές πιθανότητες να προκριθούμε».

Για το αν υπάρχει έξτρα πίεση στην ομάδα του επειδή υπάρχει sold out: «Δεν θέλω να έχουμε μια ήσυχη ατμόσφαιρα. Είμαστε η Χάιντουκ, αγαπάμε αυτή την τρέλα. Είμαστε… τρελοί. Στο τέλος, μόνο αυτά που συμβαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετράνε, και για αυτό είναι σημαντικό να παραμείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό. Εδώ και ημέρες λέμε ότι η ηρεμία και η συγκέντρωση είναι τα δύο πιο σημαντικά πράγματα. Από την άλλη, έχω την πίστη ότι είμαστε αρκετά καλοί για να κερδίσουμε τους πάντες. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στον ΠΑΟΚ. Το club και τον προπονητή, αλλά πιστεύω πολύ στην ομάδα μου και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει το παιχνίδι».