Άρης – Αραράτ 1-0: Πρόκριση με Φαμπιάνο και τώρα Ντιναμό Κιέβου

Ο Άρης με γκολ του Φαμπιάνο στο 80ο λεπτό επικράτησε 1-0 της Αραράτ και πήρε την πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του Conference League. Αντίπαλος των «κίτρινων» τώρα η Ντιναμό Κιέβου.  

Άρης – Αραράτ 1-0: Πρόκριση με Φαμπιάνο και τώρα Ντιναμό Κιέβου

Στο παρά δέκα, τη στιγμή που όλος ο κόσμος άρχισε να σκέφτεται την παράταση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Φαμπιάνο με κεφαλιά (80’) έδωσε τη λύση και ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην Αραράτ (1-0).

Έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά και το 1-1 του πρώτου αγώνα, πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση και τώρα ετοιμάζεται για τις αναμετρήσεις με την Ντιναμό Κιέβου.

Ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο αν και μπήκε με στόχο να πιέσει και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ δεν τα κατάφερε. Η Αραράτ μετά το 10’ κράτησε καλά και ο Άρης τα περίμενε όλα από τον Πάλμα, που είχε και τις μοναδικές καλές στιγμές (λίγες). Σωτήρας όπως και στον πρώτο αγώνα ο Κουέστα, ο οποίος στο 18’ είπε όχι στον Γένε σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Στην επανάληψη, η είσοδος του Σαβέριο άλλαξε την εικόνα του Άρη που μέσα σε λίγα λεπτά έκανε όσες φάσεις, είχε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ο Σαβέριο από δεξιά ήταν δραστήριος, δημιούργησε ρήγματα και έτσι ο Άρης δεν πήγαινε μόνο από αριστερά με τους Πάλμα, Φεράρι.

Το γκολ όμως και πάλι δεν ερχόταν ενώ στο 70’ ο Γένε είχε την ευκαιρία για το 0-1. Τελικά τη λύση για τους «κίτρινους» έδωσε ο Φαμπιάνο. Ο κεντρικός αμυντικός με κεφαλιά, εκμεταλλεύτηκε την έξυπνη σέντρα του Πάλμα και έκανε το 1-0 τη στιγμή που όλος ο κόσμος σκεφτόταν την παράταση.

Ο Άρης κράτησε για τα επόμενα περίπου 16 λεπτά (δόθηκαν έξι λεπτά καθυστερήσεις) και πήρε την πρόκριση που τον φέρνει απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΡΗΣ – ΑΡΑΡΑΤ 1-0

«Κλεάνθης Βικελίδης»

Διαιτητής: Μίκαελ Φάμπρι (Ιταλία)

Σκόρερ: Φαμπιάνο (80’)

Οι συνθέσεις…

ΑΡΗΣ: Κουέστα - Εμπακατά, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι – Τζούρασεκ (61’ Εμβοντό), Νταρίντα, Ρουπ (61’ Πάβισιτς) – Μενέντες (46’ Σαβέριο), Πάλμα (89’ Ματαρίτα), Μορόν (86’ Χριστοδουλόπουλος)

ΑΡΑΡΑΤ: Ερμάκοφ – Αλεμάο (84’ Χακομπιάν), Μπουένο, Σέιντ, Γκριγκοριάν (72’ Τερτεγιάν) - Μουραντιάν, Καστανέιρα (64’ Τέρα), Ομπιέρο (84’ Αμπαρτσουμιάν) – Σερομπιάν (64’ Αβανεσιάν), Έζα, Γένε