Λουτσέσκου: «Δεν έχουμε τον Πελέ, τον Μαραντόνα και τον Νεϊμάρ στην ομάδα μας»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου έφερε ως παράδειγμα τη Μάντσεστερ Σίτι που αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες.

Λουτσέσκου: «Δεν έχουμε τον Πελέ, τον Μαραντόνα και τον Νεϊμάρ στην ομάδα μας»

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λευκή ισοπαλίας της Τούμπας ενάντια στη Μπεϊτάρ, ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε τον Ντόουγκλας Αουγκούστο ως «μεγάλο κεφάλαιο» για τον σύλλογο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την σημερινή εικόνα του ΠΑΟΚ: «Εξαρτάται από το πώς βλέπετε το παιχνίδι. Εγώ πρώτη φορά αισθάνθηκα στο καλοκαίρι αυτό αυτοπεποίθηση, δεν ήταν και το πιο εύκολο. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουμε, το πέναλτι που μας έδωσε ο αντίπαλος προέρχεται από λάθος αμυντικού. Θεωρώ ότι ήμασταν αρκετά συμπαγείς στην άμυνα, δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να πάει σε μεταβάσεις. Κρατάω θετικά στοιχεία, ήμασταν συνδεδεμένοι. Σαν προπονητής έχω την ανάλυση στο μυαλό μου της διαδικασίας και της εξέλιξης που πρέπει να υπάρχει. Και οι παίκτες μου γνωρίζουν ότι θα πάμε στο Ισραήλ να παλέψουμε για την πρόκριση».

Για τις δηλώσεις Αμπουκασίς πως ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί και την επιστροφή του Αουγκούστο ενόψει της ρεβάνς: «Δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις του αντίπαλου προπονητή. Εξέφρασα πριν τη δική μου άποψη για το πώς βλέπω τα πράγματα γενικότερα. Το μοναδικό πράγμα που ίσως να είχαμε διαφορετικό σήμερα είναι η ένταση όταν θ' αλλάζαμε τις πλευρές μεταφέροντας το παιχνίδι από τη μία πλευρά στην άλλη. Αυτό έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση των παικτών, στον ρυθμό που φυσιολογικά χρειάζεται. Είμαι ικανοποιημένος για την παρουσία παικτών με λίγες προπονήσεις, όταν βλέπω αυτή τη συνέπεια και τη συνέχεια με ικανοποιεί. Ελπίζω όλα να είναι απόλυτα καλά στο μυαλό του Ντόουγκλας, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για εμάς».

Για το αν είναι ανησυχητικό πως ο ΠΑΟΚ δεν πάτησε αρκετά στην περιοχή της Μπεϊτάρ έχοντας ευκαιρίες εκτός αυτής: «Θεωρώ πως είχαμε αρκετές ευκαιρίες, έξι μεγάλες. Δεν έχει σημασία αν ήταν μέσα ή έξω από την περιοχή. Δεν είναι καθόλου εύκολο σε ομάδα που αμύνεται τόσο χαμηλά, αν πάρουμε για παράδειγμα τη Μάντσεστερ Σίτι που αντιμετωπίζει τέτοιες άμυνες, δεν είναι εύκολο να διασπαστεί τέτοια άμυνα. Ένα γκολ θα άλλαζε τη ροή του παιχνιδιού. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα για να δημιουργούμε 100 ευκαιρίες τελειώνοντας έτσι την κατάσταση».

Για το αν όλη η χρονιά κρίνεται στη ρεβάνς και αν ο ίδιος πιστεύει στους παίκτες του αναφορικά με την πνευματική τους κατάσταση: «Δεν είναι αυτή η γνώμη μου, είναι δική σας γνώμη. Μόνο στην Ελλάδα ίσως ένα αρνητικό αποτέλεσμα να διαλύει ή να κρίνει μια χρονιά. Η χρονιά θα κριθεί τον επόμενο Μάιο. Όταν έχεις ποδοσφαιριστές να αμύνονται στα 25-30 μέτρα δεν είναι εύκολο να διασπάσεις αυτή την κατάσταση. Είχαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες από κόρνερ, καταστάσεις που η μπάλα δεν μπήκε. Δεν έχουμε τον Πελέ, τον Μαραντόνα και τον Νεϊμάρ στην ομάδα μας. Δεν πρέπει να αποδομούμε τα πράγματα σε αυτή την κατάσταση».

Για το αν τον προβληματίζει η ποιότητα των τελειωμάτων από τους παίκτες του: «Ενδεχομένως να μην είχαμε την καλύτερη ποιότητα τελειωμάτων. Η δουλειά είναι εκεί και συνεχίζεται, η ομάδα μεγαλώνει καθημερινά. Και ο Νάρεϊ ήταν εκτός για τρεις μήνες, τραυματίστηκε στην προετοιμασία και αυτός του στέρησε μέρες προπονήσεων. Τα πράγματα εξελίσσονται και βρίσκονται σ' ένα σημείο που βλέπουμε την εξέλιξη που θέλουμε. Έχω την αυτοπεποίθηση πως θα δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παλεύει προσπαθώντας ν' αφήσει έξω οτιδήποτε άλλο».

Για το αν πιστεύει πως η ομάδα του έχει την ικανότητα για να μπει στους ομίλους του Europa Conference League: «Έχω αναφερθεί σε αυτά τα ζητήματα και στην προετοιμασία, ξεκίνησαν οι επίσημες υποχρεώσεις, προτιμώ να αφοσιωθώ σε αυτό. Αν πάτε σε έναν ειδικό ψυχολόγο, όπως πάω εγώ, θα σας πει να σκέφτεστε την στιγμή και όχι τόσο το μέλλον. Αυτό κάνω και εγώ στους παίκτες μου, τους λέω να σκέφτονται το τώρα και όχι το μέλλον. Η δουλειά μου είναι να βελτιώσω την εικόνα της ομάδας. Έχουμε μία βδομάδα να δώσουμε χρόνο σε παίκτες που ενδεχομένως να μην είχαν τον αριθμό που θέλαμε, να προσθέσουμε και στους υπόλοιπους με απώτερο στόχο να πάρουμε την πρόκριση στο Ισραήλ χωρίς να σκεφτόμαστε τη Χάιντουκ ή οτιδήποτε άλλο. Ο μήνας Αύγουστος, είναι ο μήνας... Αύγουστος και στο ποδόσφαιρο είναι ένας μήνας μετεγγραφών».