ΠΑΟΚ: Έπρεπε να είχε μάθει

Δεν είναι δικαιολογία για το 0-0 του ΠΑΟΚ με την Μπεϊτάρ το πέναλτι που δεν έγινε γκολ. Ο Λουτσέσκου δήλωσε ευχαριστημένος, αλλά ξέρει ότι θα πρέπει πολλά να γίνουν αλλιώς στη ρεβάνς για να αποφευχθούν τα περσινά. 

ΠΑΟΚ: Έπρεπε να είχε μάθει

Ποτέ ομάδα από το Ισραήλ δεν είναι απλή υπόθεση για τις ελληνικές και δεν ήταν ούτε η Μπεϊτάρ για τον ΠΑΟΚ. Το 0-0 της Τούμπας, συνδυασμός αμυντικής προσπάθειας των φιλοξενούμενων και επιθετικής δυστοκίας των γηπεδούχων, αποτέλεσε ακόμη μία απόδειξη. Κι η Μπεϊτάρ θα είναι σίγουρα πιο επιθετική στο δεύτερο παιχνίδι, κάτι που ίσως διευκολύνει τον ΠΑΟΚ με ανοιχτούς χώρους. Ίσως και όχι.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε μετά το ματς πολύ ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας του σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά ματς. Μόνο που αυτό ήταν επίσημο και σίγουρα γενικά ευχαριστημένος δεν πρέπει να ήταν ο Ρουμάνος. Περισσότερο ως κίνητρο και ενθάρρυνση προς την ομάδα του ήταν αυτές οι δηλώσεις, παρά η πραγματικότητα.

Φυσικά και αν ο Σβαμπ είχε κάνει καλύτερη εκτέλεση στο πέναλτι του 12' όλα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά. Όπως βέβαια και εάν η Μπεϊτάρ είχε γκολ στη φάση με το δικό της δοκάρι, από την προσπάθεια του Μπάμπα να διώξει. Με τις υποθέσεις δεν βγαίνει άκρη, ο ΠΑΟΚ γενικά δεν έδειξε έτοιμος ενώ προς το τέλος οι καλύτεροι παίκτες του φάνηκαν κουρασμένοι.

Η είσοδος του Σαμάτα και του Νάρεϊ δεν έδωσε την αναμενόμενη παραγωγή φάσεων γιατί οι υπόλοιποι δεν είχαν αντοχές να ακολουθήσουν σε φουλ ρυθμό. Ειδικά πρωταγωνιστές όπως ο Αντρίγια, ο Μπάμπα ή ο Τάισον. Ο Κωνσταντέλιας δεν ήταν στα καλά του από την αρχή, ενώ στο κέντρο η απουσία του Αουγκούστο ήταν εμφανής παρά τις καλές προσπάθειες του Σβαμπ και του Τσιγγάρα.

Ο προπονητής πάντα ξέρει καλύτερα, αλλά ο Σαμάτα φάνηκε ότι θα έπρεπε να είχε περάσει στο ματς νωρίτερα. Δεν λέμε γι΄αυτούς που δεν έπαιξαν καθόλου, όμως ο δυναμικός φορ που έκανε ντεμπούτο στο 71' φανέρωσε ότι είχε δυνάμεις για να βοηθήσει περισσότερο. Στο δεύτερο παιχνίδι μπορεί να αποδειχτεί κομβικός για την πρόκριση, αλλά σε γενικές γραμμές αυτή η πρόκριση θα χρειαστεί πολύ κόπο. Δεδομένα. Κι ας είναι όντως καλύτερη ομάδα ο ΠΑΟΚ από την Μπεϊτάρ, όπως παραδέχτηκε (χωρίς να προσπαθήσει να βάλει παγίδες, ειλικρινής φαινόταν) ο Ισραηλινός τεχνικός.

Για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη οι προκρίσεις είναι επιτακτικές. Για τους ίδιους και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι βαθμοί που χάθηκαν ήδη είναι αρκετοί και μετρούν. Σε ένα στάτους εδώ και καιρό, στο οποίο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για τέτοιες απώλειες. Έχουν ήδη μαζευτεί πάρα πολλές και έχουν οδηγήσει στα... βάθη των διεθνών βαθμολογιών.