Άρης: Ο Τερζής αντιμέτωπος με αδυναμίες και τον χρόνο

Ο Άρης κινδύνεψε ακόμα και με ήττα στον αγώνα με την Αραράτ στην Αρμενία και πλέον οφείλει να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο στη ρεβάνς για να προχωρήσει στο Conference League.

Άρης: Ο Τερζής αντιμέτωπος με αδυναμίες και τον χρόνο

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε τελικά το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και την Αραράτ στην Αρμενία, αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και η υπόθεση πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League θα κριθεί πλέον στη ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη (3/8) την επόμενη εβδομάδα.

Τι κι αν οι «κιτρινόμαυροι» είναι το φαβορί για την είσοδο στην επόμενη φάση, εκεί που περιμένει η Ντιναμό Κιέβου, εν τούτοις στο Γιερεβάν όχι μόνο δεν δικαιολόγησαν τον τίτλο, αλλά «φλέρταραν» ακόμα και με την ήττα που θα τους έβαζε σε περιπέτειες ενόψει και του επαναληπτικού στην έδρα τους.

Η ομάδα του Απόστολου Τερζή στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της για τη νέα σεζόν παρουσίασε αρκετά προβλήματα, ιδίως δε ο μπακ Ματαρίτα στο πρώτο μέρος από τους Αλεμάο και τους Σερομπιάν, ενώ ήταν φανερό ότι είχε αρκετές αδυναμίες και δεν έχει φτάσει ακόμα στα επίπεδα της ομοιογένειας. Το πρώτο κιόλας λάθος της στο παιχνίδι το πλήρωσε με το γκολ του Έζα (11’), ενώ παρότι εν συνεχεία έφτασε στην ισοφάριση (20’ Πάλμα) δεν μπόρεσε να πετύχει και την ανατροπή.

Αντίθετα, κορυφαίος ήταν ο τερματοφύλακας Κουέστα, ο οποίος με τις επεμβάσεις του ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κράτησε «όρθιο» τον Άρη στο παιχνίδι.

Δεδομένα, ο Τερζής έχει αρκετή δουλειά μπροστά του προκειμένου να διορθώσει την κατάσταση. Το κακό όμως για τον ίδιο είναι ότι δεν έχει και αρκετό χρόνο στη διάθεσή του, αφού απομένει μόλις μία εβδομάδα για τη ρεβάνς. Μία ρεβάνς που θα είναι μάλιστα και ιδιαίτερη κρίσιμη για το σύλλογο, αφού κανείς στην ομάδα δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο ενός πρόωρου αποκλεισμού από τα Κύπελλα Ευρώπης.

Μένει να φανεί αν στο διάστημα που απομένει ο Άρης θα προλάβει να καλύψει τις αδυναμίες του και να δείξει ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο για να πάρει την πρόκριση, ενώ στα υπέρ του σαφέστατα στον επαναληπτικό θα είναι και η παρουσία των οπαδών του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης οφείλει να είναι πιο προσεκτική στα μετόπισθεν, αλλά και καλύτερη επιθετικά και σε καμία περίπτωση να μην υποτιμήσει την Αραράτ, η οποία από το πρώτο κιόλας ματς έδειξε ότι είναι ικανή για να της κάνει τη ζημιά.