Λουτσέσκου: «Έχω καιρό που δεν φοβάμαι...»

Αναλυτικά όσα είπε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟΚ πριν από το ματς με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Λουτσέσκου: «Έχω καιρό που δεν φοβάμαι...»

Αναφορικά με τα περισσότερα ανοιχτά ζητήματα της ομάδας, την αγωνιστική κατάσταση πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι, τις διαφορές με τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τη Λέφσκι αλλά και τα μεταγραφικά ζητήματα του Δικεφάλου μίλησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μία ημέρα πριν τη σέντρα με τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για το UEFA Conference League.

Στο αρχικό του σχόλιο ανέφερε: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε αυτοπεποίθηση αλλά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο, αλλά δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστεί μία ομάδα στο πρώτο της παιχνίδι και ποια θα είναι η αντίδραση της στην έναρξη της χρονιάς όπου δεν υπάρχει η ροή των παιχνιδιών και η απαραίτητη χημεία την οποία φέρνουν. Οι παίκτες και η δουλειά που κάναμε είναι σε πολύ καλά επίπεδα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Ράζβαν Λουτσέσκου:

Για το αν αποτελεί μάθημα το ότι έγινε πέρσι με τη Λέφσκι: «Δεν ξέρω αν αποτελεί μάθημα για την ομάδα, υπάρχουν παίκτες που τότε δεν ήταν εκείνη την περίοδο, άλλοι να ήρθαν τώρα και είναι δύσκολο να πούμε αν σε κάποιους έχει μείνει εκείνο το παιχνίδι, σε άλλους μπορεί. Αναφορικά με τη στρατηγική βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο με τότε. Πλεονέκτημα μας είναι ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν προετοιμαστεί μέσα σε έναν χρόνο και είναι πιο έτοιμοι σε σχέση με πέρσι».

Για το αν τον φοβίζει κάτι: «Εδώ και καιρό δεν φοβάμαι κάτι, η συγκέντρωση για το παιχνίδι είναι μία τελείως διαφορετική κατάσταση. Ο καθένας δίνει το 100% του , είτε με περισσότερη είτε με λιγότερη εμπειρία και πιστεύω στην αυτοπεποίθηση της ομάδας και λατρεύω που βρέθηκαν σε αυτές τις προπονήσεις. Για τους ποδοσφαιριστές που θα λείψουν δεν μιλάω ποτέ, υπάρχουν ποδοσφαιριστές να πάρουν την ευκαιρία τους και θα πρέπει να φέρουν εις πέρας αυτό που θα τους ζητηθεί».

Για τον Ντοόυγκλας Αουγκούστο και τα όσα ακούγονται γύρω από το όνομα του: «Είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχω προπονήσει, είχα και έχω μία πολύ καλή σχέση και ξέρει ότι τον εκτιμώ. Η πρόταση που έχει δεν είναι αμελητέο θέμα, ειδικά από ένα καλό πρωτάθλημα αλλά και την ίδια ώρα μπορεί να είναι πολύ αποφασισμένος και μπορεί να βγάλει αυτοπεποίθηση εντός αγωνιστικού χώρου. Όποιος ποδοσφαιριστής βρίσκεται εδώ είναι έτοιμος να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του και δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο για αυτό το θέμα. Bρίσκεται ήδη σε ένα γκρουπ, ένα κλαμπ, μια πόλη, που τον εκτιμά».

Για το αν αποτελεί προσωπική του ευχή να μην πουληθεί κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής: «Είναι μία προσωπική ευχή, δεν έχει να κάνει με το μπορεί να πιστεύει κάποιος κάτι γενικότερα. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να γνωρίζεις τι θα γίνει, ειδικά τον Αύγουστο το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι απρόβλεπτο».

Για την ομάδα του: «Έχουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και έναν τρόπο παιχνιδιού ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί από το στυλ του κάθε ποδοσφαιριστή και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και τον τρόπο παιχνιδιού μας. Είμαστε σε μία μικρή αρχή και χρειάζεται λίγος χρόνος γιατί υπάρχει έλλειμα χημείας με νέα πρόσωπα αλλά η προσωπική δουλειά του κάθε ποδοσφαιριστή μπορεί να βελτιώσουν αυτό το έλλειμα».

Αναφορικά με την ενσωμάτωση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων: «Αν μιλούσαμε για 2-3 χρόνια πριν, δεν θα έβαζα ποτέ ποδοσφαιριστές που ήρθαν δύο εβδομάδες πριν από ένα παιχνίδι, η ζωή όμως σου φέρνει προκλήσεις και θα το δούμε αύριο αυτό στην ενδεκάδα αν θα χρησιμοποιηθούν. Σε δύο εβδομάδες είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να προετοιμαστεί και να αφομοιώσει όλα όσα ζητάμε και εκεί καλούνται να βάλουν την προσωπικότητα του και τις ικανότητες τους».

Για το στυλ παιχνιδιού της Μπεϊτάρ: «Κάθε ομάδα έχει την ταυτότητα της . Δεν πιστεύω ότι το στυλ της μπορεί να αλλάξει πολύ, είδα μία ομάδα που προσπαθούσε να κλείσει τους χώρους της και να βγει μετά μπροστά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις και για αυτό έχουμε προετοιμάσει και άλλα σχέδια».

Ενώ για τις διαφορές που έχει αυτό το σύνολο με εκείνο του αήττητου πρωταθλήματος και νταμπλ: «Ένα από τα προβλήματα της ομάδας την προηγούμενη χρονιά ήταν η έλλειψη προσωπικότητας αλλά σε ένα γκρουπ ως επί το πλείστων νεαρών ποδοσφαιριστών υπήρχε και η έλλειψη εμπειρίας. Μπορεί να είχαμε νέους ποδοσφαιριστές που είχαν μάξιμουμ της ενέργειας στο ένα παιχνίδι αλλά στο επόμενο παιχνίδι υπήρχε μετάπτωση. Υπάρχει επίσης μεγάλη διαφορά σε σχέση με τη χρονιά του νταμπλ, υπήρχαν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων. Λέγαμε δύο πράγματα και κατανοούσαμε 10, υπήρχαν έμπειροι ποδοσφαιριστές σε συνδυασμό με κάποιους νεαρούς, ήταν μία επένδυση για το κλαμπ, αλλά ποδοσφαιριστές που είχαν δίπλα τους ποδοσφαιριστές με ποιότητα και εμπειρίες που διαμόρφωναν τον χαρακτήρα της ομάδας».

Για να προσθέσει: «Μία από τις καλύτερες χρονιές στην καριέρα μου, ήταν αυτή του 2021-22 και τα λέω αυτά έχοντας την εμπειρία και έχοντας περάσει από ομάδες με διαφορετικούς στόχους».