Conference League: Το προφίλ των Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Αραράτ

Οι Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και Αραράτ θα βρεθούν στον δρόμο των ΠΑΟΚ, Άρη στα προκριματικά του Europa Conference League. Τα προφίλ των δυο ομάδων.

Conference League: Το προφίλ των Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Αραράτ

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στον 2ο προκριματικό του Europa Conference League. Μια ομάδα που δεν προκαλεί φόβο αλλά είναι ένας σύλλογος μα «καυτή» έδρα.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο κατέκτησε το Κύπελλο στο Ισραήλ ενώ τερμάτισε στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος.

Μετά το τέλος της σεζόν υπήρξε τιμωρία αφαίρεσης 3 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, αποκλεισμός από το Κύπελλο Ισραήλ της νέας αγωνιστικής περιόδου αλλά και αποκλεισμός από το Conference League λόγω της απρεπής συμπεριφοράς των οπαδών στον τελικό του Κυπέλλου.

Τελικά έγινε έφεση και η ομάδα θα παίξει κανονικά στην Ευρώπη. Θυμίζουμε πως η Μπεϊτάρ είναι η ομάδα που έπαιζε ο τερματοφύλακας Μπόρις Κλέιμαν αλλά και ο Λιβάι Γκαρσία. Από εκεί τον αγόρασε η ΑΕΚ. Προπονητής είναι ο Γιόσι Αμπουκάσις.

Η Αραράτ με έδρα το Γιερεβάν ιδρύθηκε μόλις το 2017, βασισμένη σε παίκτες της τοπικής Ακαδημίας αλλά και σε νεαρούς ποδοσφαιριστές της Πιούνικ.

Έναν χρόνο μετά πέρασε στα χέρια του Ρωσοαρμένιου επιχειρηματία, Σαμβέλ Καραπετιάν και ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία.

Πήρε πρωταθλήματα το 2019 (ως νεοφώτιστη) και το 2020, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ το 2019. Είναι συνεχώς ψηλά και βγήκε στην Ευρώπη αφού πέρσι τερμάτισε τρίτη. Στην Ευρώπη δεν έχει μπει ποτέ σε ομίλους.

Η έδρα της είναι το «Yerevan Football Academy Stadium», με χωρητικότητα 1.500 θεατών!


Προπονητής είναι ο Βαρντάν Μινασιάν ενώ στην ομάδα παίζει ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν. Ο 35χρονος, πλέον, εξτρέμ που πέρασε από Ολυμπιακό, Κέρκυρα και Λαμία στην Ελλάδα.