Conference League: Το πήρε η Γουέστ Χαμ, με «σφυριά» στο 90'! (highlights)

Η Γουέστ Χαμ κατέκτησε το Conference League με 2-1 στον τελικό της Πράγας επί της Φιορεντίνα. Ο Μπόουεν το «χρυσό» γκολ στο 90'! 

Conference League: Το πήρε η Γουέστ Χαμ, με «σφυριά» στο 90'! (highlights)

Με γκολ του Τζάρoντ Μπόουεν στο 90' η Γουέστ Χαμ νίκησε 2-1 την Φιορεντίνα και κατέκτησε το Conference League στον τελικό της Πράγας! Εκεί που όλα έδειχναν παράταση. Κι έτσι η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες πανηγύρισε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της αφήνοντας τους Ιταλούς με την πίκρα μιας μεγάλης προσπάθειας δίχως την κούπα. Η Γουέστ Χαμ πήρε αήττητη το Κύπελλο και έδειξε πιο αποφασιστική και αποτελεσματική από την Φιορεντίνα που είχε περισσότερη κατοχή και καλύτερες στιγμές. Μένοντας χωρίς κούπα ξανά στον πέμπτο τελικό της, έχοντας μόνο το Κυπελλούχων του 1961. Κι ο Ντέκλαν Ράις, ο έξοχος αρχηγός της Γουέστ Χαμ σήκωσε το τρόπαιο όπως και ο φοβερός Έμερσον που έχει πάρει όλα τα τρόπαια στην Ευρώπη, ακόμη και σε εθνικό επίπεδο με την Ιταλία.

Όλα έγιναν στο β΄μέρος, η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε με πέναλτι του Μπενραχμά, η Φιορεντίνα ισοφάρισε με τον Μποναβεντούρα και ενώ όλοι περίμεναν την παράταση ήρθε η μπαλιά του Πακετά στον Μπόουεν και το καταπληκτικό πλασέ για να πάρει η αγγλική ομάδα το τρόπαιο! Και φυσικά να παίξει και στο επόμενο Europa League ενώ η Φιορεντίνα μένει εκτός Ευρώπης για τη νέα σεζόν και περιμένει μήπως υπάρξει κάποια ακόμα τιμωρία της Γιουβέντους

Αρκετές διακοπές είχε το ματς στο ξεκίνημα με την Γουέστ Χαμ να έχει καλή στιγμή στο 13' με σουτ του Ράις λίγο άουτ. Η Φιορεντίνα είχε την κατοχή ενώ η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες περίμενε πίσω και επιχειρούσε αντεπιθέσεις, με τους Ιταλούς να ελέγχουν χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Η κεφαλιά του Μιλένκοβιτς στο 26' ήταν άστοχη. Στο 32' ο Μπιράγκι πήγε να εκτελέσει κόρνερ και δέχτηκε αντικείμενο στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χρειαστεί πρώτες βοήθειες. Η Γουέστ Χαμ προσπάθησε να ανεβεί προς το τέλος του ημιχρόνου και είχε στατικές φάσεις, αλλά δεν απείλησε. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο φινάλε με τον Κουαμέ να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα προς τη γωνία του Αρεολά από τη σέντρα του Γκονζάλες, ο γκολκίπερ απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού και στη συνέχεια ο Λούκα Γιόβιτς σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του σέντερ φορ της Φιορεντίνα. Ελέγχθηκε η φάση και από το VAR, σωστή η αρχική απόφαση της βοηθού Αγιούσο. Και ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο με τους παίκτες του έμειναν με τη χαρά.

Με τον Καμπράλ αντί του Γιόβιτς άρχισε το β΄μέρος η Φιορεντίνα σε ένα ματς που είχε και πάλι πολύ δυναμισμό. Στο 57' ο Αρεολά μπλόκαρε το σουτ του Κουαμέ, αλλά στο 62' η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ. Χέρι ο Μπιράγκι, από αβλεψία, ο Γκράντε είδε τη φάση στο μόνιτορ, έδωσε το πέναλτι και ο Σαϊντ Μπενραχμά έκανε το 1-0 για την Γουέστ Χαμ. Η χαρά της όμως κράτησε για πέντε λεπτά καθώς στο 67' ο Τζιάκομο Μποναβεντούρα έκανε έξοχο κοντρόλ και τελείωμα με το δεξί στη γωνία του Αρεολά μετά την κεφαλιά-πάσα του Γκονζάλες ισοφαρίζοντας πολύ γρήγορα! Μεγάλη ευκαιρία είχε στο 72' ο Μαντραγκόρα με πλασέ λίγο άουτ μετά από πάσα του Καμπράλ. Στο 80' ο Τερατσιάνο απέκρουσε το κοντινό σουτ του Σούτσεκ, αλλά νωρίτερα είχε δοθεί επιθετικό φάουλ. Νέα απόκρουση λίγο αργότερα από τον γκολκίπερ της Φιορεντίνα σε κεφαλιά πάλι του Σούτσεκ, ενώ στο 89' ο Αρεολά απέκρουσε το σουτ του Άμραμπατ. Για να έρθει το 90' στην έξοχη πάσα του Πακετά προς τον Μπόουεν που με έξοχο πλασέ έδωσε τη νίκη και τον τίτλο στην Γουέστ Χαμ

Μικρογραφία

Φιορεντίνα-Γουέστ Χαμ 1-2

Γήπεδο: «Φορτούνα Αρένα», Πράγα

Σκόρερ: 67' Μποναβεντούρα - 62' Μπενραχμά πεν, 90' Μπόουεν

Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία)

Κίτρινες: 75' Μιλένκοβιτς, 85' Άμραμπατ - 31' Μπενραχμά, 53' Αγκέρ, 97' Μπόουεν

Συνθέσεις

Φιορεντίνα: Τερατσιάνο, Ντοντό, Ρανιέρι (84' Ιγκόρ), Μιλένκοβιτς, Μπιράγκι, Μαντραγκόρα (90' Μπαράκ), Άμραμπατ, Γκονζάλες, Μποναβεντούρα, Κουαμέ (62' Σαπονάρα), Γιόβιτς (46' Καμπράλ)

Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Τσουφάλ, Αγκέρ, Ζουμά (61' Κέρερ), Έμερσον, Σούτσεκ, Ράις, Πακετά, Μπόουεν, Μπενραχμά (76' Φορνάλς), Αντόνιο (93' Ογκμπόνα)