Conference League: Με τρομερή ανατροπή στους «8» η Βασιλεία

Αν και έχανε 2-0 από τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα, η Βασιλεία ισοφάρισε σε 2-2, οδήγησε το ματς στα πέναλτι και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Conference League. 

Conference League: Με τρομερή ανατροπή στους «8» η Βασιλεία

Και όμως προκρίθηκε η Βασιλεία! Οι Ελεβτοί πανηγύρισαν μια σπουδαία ανατροπή επί της Σλόβαν στην Μπρατισλάβα και όντες εύστοχοι στα πέναλτι πήραν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Conference League.

Οι γηπεδούχοι πήραν γερό προβάδισμα στο 17' με γκολ των Αμπουμπακαρί και Κούτσκα και με δεδομένο το 2-2 του πρώτου αγώνα, η Βασιλεία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Παρόλα αυτά, κατάφερε να μειώσει στο 53' με τον Καλαφιόρι για να πετύχει το 2-2 στο 90+3' με τον Αμντουνί. Μ' αυτό το σκορ το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου δεν υπήρξε νικητής με τους Ελβετούς να παίρνουν την πρόκριση στα πέναλτι με 4-1.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στους «8» του Conference League προκρίθηκε η Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» ντούμπλαραν τις νίκες τους επί της Σίβασπορ των Χαρίση και Γούτα και θα βρεθούν στην κλήρωση για την επόμενη φάση.

Οι Τούρκοι ήταν εκείνοι προηγήθηκαν με τον Γεσιλγιούρτ στο 35 αλλά οι Ιταλοί ισοφάρισαν άμεσα (44') με τον Καμπράλ. Μάλιστα, στο 62' με τον Μιλνέκοβιτς πήραν τα ηνία, με αυτογκόλ του Γούτα στο 78' «σφράγισαν» την πρόκριση ενώ ο Καστροβίλι στο 89' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στη Σουηδία και στο Ντζουγκάρντεν, η Λεζ Πόζναν πανηγύρισε ακόμα μια νίκη. Συγκεκριμένα, οι Πολωνοί επικράτησαν 0-3, πανηγυρίζοντας με... άνεση το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Το έργο των γηπεδούχων ήταν εξ αρχής δύσκολο και έγινε δυσκολότερο όταν ο Ντανιέλσον αποβλήθηκε στο 44'. Στο τελευταίο 20λεπτο σκόραραν οι φιλοξενούμενοι με τους Μαρτσβίνσκι (77'), Κβεκβεσκίρι (90') και Σκόρας (90+2').

Το προφίλ της φάσης των «16»

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (15/3)
Μπασακσεχίρ – Γάνδη 1-4

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (16/3)
Σίβασπορ – Φιορεντίνα 1-4 - (0-1)
Τζουργκάρντεν – Λεχ Πόζναν 0-3 - (0-2)
Σλόβαν Μπρατισλάβας – Βασιλεία 4-1 πεν. (2-2 κ.δ και παρ.) - (2-2)

Γουέστ Χαμ - ΑΕΚ Λάρνακας (2-0)
Άλκμααρ – Λάτσιο (2-1)
Νις – Σέριφ (1-0)
Βιγιαρεάλ – Άντερλεχτ (1-1)

*Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων.

*H κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα πραγματοποιεί 17 Μαρτίου.