Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς (highlights)

Λειψία και Μάντσεστερ Σίτι έμειναν στο 1-1 στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Champions League.

Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς (highlights)

Λειψία και Μάντσεστερ Σίτι υπόσχονταν πριν το ματς ότι η μεταξύ τους κόντρα δεν θα ήταν και τόσο απλή υπόθεση. Το χθεσινό 1-1 στη Γερμανία αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της 14ης Μαρτίου. Η Σίτι δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό της πρώτο ημίχρονο για να τελειώσει την πρόκριση κι έτσι όλα είναι ανοιχτά πλέον στη ρεβάνς.

Πολύ προσεκτικές μπήκαν στο παιχνίδι Λειψία και Μάντσεστερ Σίτι. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να μη θέλουν να δώσουν χώρους στους αντιπάλους τους. Το ματς δεν είχε φάσεις μέχρι το 27' που η Σίτι εμφανίστηκε στην περιοχή της Λειψίας με τον Γκρίλις να εκμεταλλεύεται σοβαρό λάθος στην άμυνα των Γερμανών, να περνάει την κάθετη πάσα στον Μαχρέζ κι εκείνος με πλασέ να κάνει το 0-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι «πολίτες» είχαν τον έλεγχο του αγώνα και έδειχναν να κρατάνε στα χέρια τους τις τύχες του αγώνα. Στο 30' και στο 40' απείλησε με κεφαλιές ο Ρόδρι, ενώ στο 36' το έκανε ο Γκρίλις με σουτ. Η Σίτι είχε τις ευκαιρίες και τον έλεγχο του ματς και φαινόταν να μην κινδυνεύει από τους Γερμανούς.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 50' ο Μαχρέζ έκανε ένα σουτ με τη μπάλα να σταματάει στα σώματα. Η Λειψία, ωστόσο άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 53' έκανε την πρώτη της ευκαιρίες με την κεφαλιά του Χένρικς, ενώ ο ίδιος απείλησε στο 55' με σουτ. Στο 63' ο Αντρέ Σιλβα έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνάει άουτ και η Λειψία είχε πάρει τα ηνία του αγώνα. Δημιουργούσε και έδειχνε πως ήταν πιο κοντά στο γκολ που το πέτυχε τελικά στο 70' με κεφαλιά του Γκβάρντιολ από κόρνερ. Παρά την προσπάθεια της Σίτι να πάρει ξανά το προβάδισμα δεν τα κατάφερε και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε. Έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν στη ρεβάνς στις 14 Μαρτίου.

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Μπλάζβιτς - Κλόστερμαν (46' Χένρικς), Ορμπάν, Γκβάρντιολ, Χάλστενμπεργκ (89' Ράουμ)- Λάιμερ, Σλάγκερ (82' Χαϊντάρα) - Σομποζλάι, Φόρσμπεργκ (66' Ενκουκού), Βέρνερ - Αντρέ Σίλβα (82' Πόουλσεν).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον - Γουόκερ, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ - Γκιντογκάν, Ρόδρι - Μάχρεζ, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις - Χάαλαντ.