Conference League: Στους «16» η Μπασακσεχίρ, στα μπαράζ η Φιορεντίνα

Η Μπασακσεχίρ κέρδισε 3-1 τη Χαρτς και πήρε την απευθείας πρόκριση για τους «16» του Conference League μέσω της πρώτης θέσης στον 1o όμιλο, ενώ δεύτερη σε ισοβαθμία τερμάτισε η Φιορεντίνα που επιβλήθηκε 3-0 της Ρίγα.

Conference League: Στους «16» η Μπασακσεχίρ, στα μπαράζ η Φιορεντίνα

Την πρόκρισή της στους «16» του Conference League εξασφάλισε η Μπασακσεχίρ στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης. Ο τουρκικός σύλλογος επιβλήθηκε με το ευρύ 3-1 εντός έδρας της Χαρτς και έφτασε τους 13 πόντους στο «ρετιρέ» της κατάταξης.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Νταγισιμιγέ μόλις στο τέταρτο λεπτό της συνάντησης, ενώ στο 33’ ο Γκιουρλέρ διπλασίασε τα τέρματα (2-0). Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε για την Μπασακσεχίρ στο 65’ ο Οζκάν. Για τις «καρδιές» μείωσε στο 90' ο Άτκινσον.

Στη δεύτερη θέση του γκρουπ σε ισοβαθμία με την Μπασακσεχίρ τερμάτισε η Φιορεντίνα, η οποία θα δώσει πλέον αγώνες μπαράζ με μία από τις ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους ομίλους του Europa League, με έπαθλο το «εισιτήριο» για τους «16» του Conference League.

Οι «βιόλα» επικράτησαν 3-0 της Ρίγα, η οποία όπως και η Χαρτς ολοκλήρωσαν πλέον τις φετινές ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Η ιταλική ομάδα πέτυχε και τα τρία της γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μπαράκ να κάνει στο 7’ το 0-1, πριν ο Καμπράλ γράψει το 0-2 στο 45’. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45’+2) ήρθε και το 0-3 της Φιορεντίνα με τον Σαπονάρα.

Τα αποτελέσματα του 1ου ομίλου

Μπασακσεχίρ – Χαρτς 3-1, Ρίγα – Φιορεντίνα 0-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ