Conference League: ΑΠΟΕΛ στα play off, με 0-0 στο Καζακστάν

Συνεχίζει στα play off του Conference League το ΑΠΟΕΛ μετά το 0-0 στη ρεβάνς του Καζακστάν με την Κιζιλζάρ. Αντίπαλος λογικά η Τζουργκάρντεν, Καλύτεροι οι Κύπριοι, δοκάρι οι γηπεδούχοι. 

Conference League: ΑΠΟΕΛ στα play off, με 0-0 στο Καζακστάν

Στο δρόμο για τους ομίλους του Conference League το ΑΠΟΕΛ μετά την ισοπαλία (0-0) στο Καζακστάν με την Κιζιλζάρ (1-0 το πρώτο ματς στην Κύπρο) και με εμπόδιο τώρα λογικά την σουηδική Τζουργκάρντεν που υποδέχεται την Σέπσι από την Ρουμανία, την οποία είχε νικήσει 3-1 εκτός έδρας.

Στην «Αστάνα Αρίνα» η κυπριακή ομάδα (με Κρέσπο, Φεράρι, Ντάλσιο στην ενδεκάδα) ξεκίνησε επιθετικά με στόχο να βρει ένα γκολ που θα έκανε πιο απλή την υπόθεση πρόκριση, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει κάποιες ευκαιρίες της. Με τους γηπεδούχους να μη δείχνουν απειλητικοί. Στο 33' και στο 35' οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, αλλά ο διαιτητής δεν...συγκινήθηκε, ενώ στο 39' ένα καλό σουτ του Ηλία έφυγε άουτ. Ευκαιρία είχε και ο Σαρφό στο 43' με το πρώτο μέρος να λήγει δίχως τέρματα.

Στην επανάληψη το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να σκοράρει γρήγορα αλλά οι Φεράρι στο 49΄και Ντογκαλά στο 54' δε βρήκαν στόχο. Στο 63' οι Καζάκοι είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο ματς με κεφαλιά του Καρσακέβιτς στο δοκάρι! Ο προπονητής της Κιζιλζάρ, Άλι Άλιεφ, έκανε επιθετικές αλλαγές ψάχνοντας τις φάσεις για το γκολ που χρειαζόταν η ομάδα του, με τον Σωφρόνη Αυγουστή να έχει τις δικές του απαντήσεις, με τον πρώην του Παναθηναϊκού, Βιγιαφάνιες, μία εξ΄αυτών. Φάσεις δεν υπήρχαν και το ματς κυλούσε έτσι όπως βόλευε την κυπριακή ομάδα, η οποία κράτησε μέχρι το τέλος την πρόκριση παρά την πίεση στις καθυστερήσεις (καθάρισε ο Μπέλετς μια δύσκολη φάση).

Από τον διαιτητή Σίμπερτ είδαν κίτρινη οι: Μούζεκ (25'), Μπούσμαν (40'), Πόντιο (42΄), Κονσταντίνοφ (51'), Γκούρμαν (60'), Μαρκίνιος (62'), Σαρφό (78'), Ινιαβάτζε (81'), Κοζλόφ (83'), Εφραίμ (90')

ΚΙΖΙΛΖΑΡ: Λομπάντσεφ, Ταπάλοφ, Γκούρμαν (80' Ζόριτς), Καρσακέβιτς, Μούζεκ, Μπούσμαν (88' Τσικάντσι), Μαρτίνς, Κονέ, Πόντιο (64' Κοζλόφ), Λομπιανίτζε, Γιακόβλεφ (64' Ιβανιάτζε)

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεπάκ, Καρό, Κρέσπο, Φεράρι, Ντάλσιο (90'+3' Έσελινκ), Σαρφό, Κονσταντίνοφ, Μαρκίνιος (68' Βιγιαφάνιες), Ντογκαλά (68' Εφραίμ), Ηλία (76' Μπλουμ)