Conference League: Πέρασε η Χάιντουκ παρά την ήττα από την Γκιμαράες

Η Χάιντουκ του Μάρκο Λιβάγια προκρίθηκε στα play off του Confernece League παρά την ήττα της με 1-0 στην Πορτογαλία από την Γκιμαράες. Αποβλήθηκε ο πρώην του Ολυμπιακού Τιάγκο Σίλβα. 

Conference League: Πέρασε η Χάιντουκ παρά την ήττα από την Γκιμαράες

Στα play off του Conference League προκρίθηκε η Χάιντουκ Σπλιτ παρά την ήττα της με 1-0 από την Γκιμαράες στη ρεβάνς της Πορτογαλίας καθώς είχε νικήσει με 3-1 στο πρώτο ματς. Η ομάδα της Κροατίας στην οποία πρωταγωνιστεί ο πρώην της ΑΕΚ Μάρκο Λιβάγια θα αντιμετωπίσει τώρα την Βιγιαρεάλ με στόχο να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η Βιτόρια μπήκε δυνατά στο ματς για το γρήγορο γκολ και το βρήκε στο 5' με τον Άντερσον, ενώ το πρώτο μέρος ήταν ιδιαίτερα σκληρό με έξι κίτρινες κάρτες!

Στην επανάληψη το ματς εξακολούθησε να μην έχει πολλές φάσεις και ρυθμό, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το δεύτερο γκολ και τους Κροάτες να κοιτάζουν περισσότερο την άμυνά τους. Η Χάιντουκ διευκολύνθηκε στο 77' καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Τιάγκο Σίλβα, με τον πρώην μέσο του Ολυμπιακού να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Κι έτσι οι Κροάτες κράτησαν την πρόκριση παρά τη φουλ επίθεση στο τέλος από τους Πορτογάλους.

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ: Βαρέλα, Μαγκαλιάες (89' Βιλανουέβα), Αμάρο, Μουμίν, Ογκάβα (81' Ντα Λουζ), Αλμέιδα, Ίντιο (69' Ζανβιέ), Τιάγκο Σίλβα (46' Σίλβα), Λαμέιρας, Κορτές, Άντερσον (69' Αντρέ)

ΧΑΪΝΤΟΥΚ: Κάλινιτς, Μικάνοβιτς (81' Λόβρεντσιτς), Σίμιτς (46' Μπορέβκοβιτς), Έλες, Μέλνιακ, Βούκοβιτς (85' Ατανάσοφ), Γκργκιτς, Κοβίνοβιτς, Σαχίτι (74' Αβαζίεμ), Κολίνα (62' Μπιουκ), Λιβάγια