Ίβιτς: «Ήρθαμε για τη νίκη, ξέρω καλά την Θεσσαλονίκη»

Επιστροφή στο... σπίτι για τον Βλάνταν Ίβιτς που μίλησε για τη ρεβάνς της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην έδρα του Άρη και έκανε λόγο για στόχο νίκης παρά το προβάδισμα της ομάδας του. 

Ίβιτς: «Ήρθαμε για τη νίκη, ξέρω καλά την Θεσσαλονίκη»

Ο Βλάνταν Ίβιτς θα διεκδικήσει μια πρόκριση στην αγαπημένη του πόλη, με τον προπονητή της Μακάμπι Τελ Αβίβ να τονίζει ότι η ομάδα του δεν θα σταθεί στο προβάδισμα του 2-0 από το Ισραήλ και θα προσπαθήσει στην αυριανή (11/8) ρεβάνς στο «Κλ. Βικελίδης» να αποκλείσει τον Άρη με δεύτερη νίκη. Και να συνεχίσει έτσι στα play off του Conference League όπου περιμένει η Νις.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν από την προπόνηση της Μακάμπι στο γήπεδο του Άρη, ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε:

Για το στόχο της ομάδας του: «Ήρθαμε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση. Θεωρώ ότι δουλέψαμε αρκετά καλά για τη διαχείρισή αυτού του αγώνα. Θεωρούμε ότι το αυριανό παιχνίδι είναι το δεύτερο ημίχρονο και είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε. Ήρθαμε νωρίτερα λόγω της κατάστασης που υπήρχε στο Ισραήλ. Θα παίξουμε για να κερδίσουμε».

Για την επιστροφή στην Θεσσαλονίκη: «Γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες της πόλης. Τα τοπικά παιχνίδια είναι μάχες. Πέρασα από τον Άρη, έπαιξα πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ και μετά παρακολουθούσα το πρωτάθλημα. Ξέρω πολύ καλά την ατμόσφαιρα που υπάρχει σ’ αυτό το γήπεδο. Ο Άρης είναι μια σκληρή ομάδα, με ποιότητα και ξέρω ότι θα τα δώσει όλα. Σεβόμαστε τον Άρη αλλά θα βασιστούμε στη δική μας ποιότητα γνωρίζοντας ότι θα είναι δύσκολα τα επόμενα 90-95 αγωνιστικά λεπτά».

Για την τακτική: «Υπάρχουν προπονητές που τους αρέσει να αλλάζουν πράγματα, άλλοι όχι. Αυτό θα το δείτε αύριο. Αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουμε το σύστημα; Μπορεί. Έχουμε τους παίκτες για να το υποστηρίξουμε. Θα εξαρτηθεί από το επίπεδο ετοιμότητας που θα μου δείξει ο κάθε παίκτης. Περιμένουμε να δούμε την ετοιμότητα ενός συγκεκριμένου παίκτη».

Για την Άρη: «Μπορεί ο Άρης να προχωρήσει σε αλλαγές αλλά δεν ξέρω οπότε δεν μπορώ να σας πω. Το σίγουρο είναι ότι έχει αρκετές επιλογές κυρίως στη μεσοεπιθετική γραμμή του. Για μένα σημασία έχει η δική μας αντίδραση, η απόδοση της δικής μου ομάδας».

Ο αρχηγός της Μακάμπι, Σεράν Γεϊνί, εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου: «Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον Άρη, ξέρουμε πως είναι καλή ομάδα. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, γνωρίζουμε πως με γεμάτο γήπεδο παίρνει ώθηση ο Άρης γι’αυτό περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι. Όλα θα κριθούν στο γήπεδο. Δεν μπορώ να σας πω τι να περιμένετε. Ξέρουμε πως ο Άρης θα πολεμήσει. Ξέρουμε τι δυναμική έχει ο Αρης, ξέρουμε τι να περιμένουμε, έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας».