Τρπισόφσκι: «Η Σλάβια δε θα αμυνθεί στο γήπεδο του Παναθηναϊκού»

Για τον τρόπο που θα προσπαθήσει να περάσει στα play off του Conference League η Σλάβια Πράγας στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό μίλησε ο προπονητής της. Τι είπε ο αρχηγός Τόμας Χόλες. 

Τρπισόφσκι: «Η Σλάβια δε θα αμυνθεί στο γήπεδο του Παναθηναϊκού»

Η Σλάβια Πράγας έχει προβάδισμα για την πρόκριση στα play off του Europa League στη ρεβάνς της Πέμπτης (11/8) με τον Παναθηναϊκό στο «Απ. Νικολαΐδης», καθώς έχει νικήσει με 2-0 στην Τσεχία.

Ο προπονητής της Γίντριχ Τρπισόφσκι ανέλυσε τον τρόπο που θα προσπαθήσει η ομάδα του να διαφυλάξει αυτό το σκορ, εξηγώντας ότι δεν σκοπεύει να το κάνει με αμυντικό παιχνίδι.

Οι δηλώσεις του τεχνικού της Σλάβια στη συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν από την προπόνηση της ομάδας του στο γήπεδο του Παναθηναϊκού:

«Ο Έβερτον δεν μπόρεσε να έρθει μαζί μας. Ο Ουσόρ προπονήθηκε, θα είναι 100% διαθέσιμος. Ο Σέβτσικ δεν προπονήθηκε, θα δούμε μετά την προπόνηση εδώ και το ζέσταμα αύριο. Είναι 50-50. Ο Γίρα Σορ ολοκλήρωσε μια πρώτη προπόνηση ατομική χθες. Θα προπονηθεί για πρώτη φορά με την ομάδα στην Αθήνα και θα δούμε μετά απ’ αυτό. Η υπόσχεση είναι πως θα βρίσκεται στη διάθεσή μας για ένα κομμάτι του ματς αν χρειαστεί. Θέλει να παίξει, αλλά δεν έχει αποθεραπευτεί τελείως.

Η προετοιμασία πριν απ’ αυτά τα ματς είναι λεπτομερής. Έχουμε κινήσεις τις οποίες γνωρίζουν οι παίκτες. Στοιχεία του παιχνιδιού μας αλλάζουν, μιλάμε γι’ αυτό αρκετά με τους παίκτες. Θεωρώ πως το σημαντικότερο σημείο του ματς, είναι το πώς θα μπούμε στο παιχνίδι στις αρχές και των δύο ημιχρόνων. Η ποιότητα και στις δύο περιοχές, τη δική μας και του αντίπαλου, επίσης θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Προσπαθούμε να παίξουμε επιθετικά. Είναι φυσικό για μας να είμαστε περισσότερο με τη μπάλα και να δημιουργούμε. Δε θέλουμε απλά να αμυνθούμε στο ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιοτική ομάδα, καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο ματς μας περιμένει σε μια θερμή ατμόσφαιρα».

O αρχηγός της Σλάβια Τόμας Χόλες εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του:

«Το χορτάρι είναι περίεργο, έχω παίξει σε παρόμοια στην Κύπρο. Θα χρειαστεί μπόλικο νερό, αλλιώς θα είναι αργός ο αγωνιστικός χώρος.

Ποιες οι πιθανότητες να προκριθείτε;

«Οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας, έχουμε 2-0 προβάδισμα. Έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα, όμως δε θέλω να σχολιάσω με ποσοστά. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να τελειώσουμε αύριο την πρόκριση».

Μπορείτε να προετοιμαστείτε για την ατμόσφαιρα;

«Δεν μπορείς να προετοιμαστείς γι’ αυτό. Παίξαμε ανάλογα ματς την περασμένη σεζόν, έχουμε αποκτήσει εμπειρία. Όταν θα βρεθούμε υπό πίεση και το γήπεδο θα φωνάζει, είναι δύσκολο. Όπως τότε στη Φέγενορντ. Όλοι πρέπει να προετοιμάσουν στο κεφάλι τους το γεγονός, να ετοιμάσουν τους εαυτούς τους».

Περιμένεις να κάνει ζέστη;

«Ο καιρός είναι παρόμοιος με αυτόν που αντιμετωπίσαμε στο Γιβραλτάρ. Κάνει ζέστη, το καλό είναι πως θα παίξουμε βράδυ. Ο ήλιος έλαμπε στο ματς με τη Σεντ Τζόσεφς σε όλο το ματς. Ελπίζω πως θα είναι καλύτερα εδώ λόγω της σέντρας που είναι αργά. Η ζέστη δημιουργεί σωματικές απαιτήσεις, αλλά νομίζω είμαστε έτοιμοι».