Τρπισόφσκι: «Διαφορετικός σχηματισμός με τον Παναθηναϊκό»

Η Σλάβια Πράγας ηττήθηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Τσεχίας. Οι δηλώσεις του προπονητή Γίντριχ Τρπισόφσκι.

Τρπισόφσκι: «Διαφορετικός σχηματισμός με τον Παναθηναϊκό»

O προπονητής της Σλάβια Πράγας, Γίντριχ Τρπισόφσκι στις δηλώσεις του μετά την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Τσεχίας αναφέρθηκε στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο 46χρονος προπονητής επισήμανε πως κόντρα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα υπάρχουν λιγότερες μονομαχίες και περισσότερο τρέξιμο, ενώ προανήγγειλε αλλαγή σχηματισμού.

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν πολύ επικίνδυνοι επιθετικά. Δημιουργήσαμε λίγες ευκαιρίες για να απειλήσουμε τον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε το ίδιο με το προηγούμενο. Κάναμε λάθος στην άμυνα μετά από μια απλή κατάσταση που ο αντίπαλος επιθετικός πηγαίνει μόνος του στο τέρμα και τελειώνει, γι’ αυτό κάναμε πιο δύσκολο το ματς.

Προς το τέλος, πιέσαμε, βάλαμε πολλές μπάλες στη μεγάλη περιοχή, αλλά βασικά, εκτός από μία περίπτωση, δεν καταφέραμε να προσπεράσουμε τους παίκτες του αντιπάλου. Αμύνθηκαν καλά. Δεν βάλαμε γκολ, αντιθέτως δεχθήκαμε ένα φτηνό, οπότε είμαστε δυσαρεστημένοι. Είμαι τρομερά απογοητευμένος, ήταν το πρώτο παιχνίδι και βασικά είχαμε ένα περιβάλλον εντός έδρας στις εξέδρες. Ήρθε πολύς κόσμος και ήμασταν τρομερά μαλθακοί και ευάλωτοι σε κάποιες μονομαχίες.

Ειδικά η συμπεριφορά στην αντίπαλη περιοχή δεν ήταν καλή, μας έλειπε η αγριότητα και δεν μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε καμία κατάσταση. Παρόλο που είχαμε ενδιαφέροντα πράγματα στα άκρα, κάποια περάσματα, ήταν πολύ λίγα από εμάς».

-Έχετε πολλούς τεχνίτες. Τους λείπει αυτή η μαχητικότητα;

«Κυρίως, νομίζω ότι μας έλειπαν ποιοτικές πάσες στο κέντρο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στα χαφ, όπου δεν μπορούσαμε να μπούμε στην αντίπαλη περιοχή και παρόλο που υπήρχαν πολλά τρεξίματα από τα πλάγια, αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημά μας. Το να μπεις στο κουτί, όπου ο αντίπαλος έχει εννέα ή δέκα παίκτες είναι δύσκολο. Μερικές από τις εμφανίσεις στα άκρα δεν ήταν κακές, αλλά στον άξονα πρέπει επίσης να γίνουμε καλύτεροι.

Πρέπει να φτάσουμε εκεί περισσότερο μέσω κάποιων κινήσεων. Το τελευταίο παιχνίδι που χάσαμε εδώ, βάλαμε τρία γκολ, είχαμε πολλές ευκαιρίες (έχασε 4-3 η Σλάβια την άνοιξη από τη Χράντετς). Αλλά τώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα μας στην επίθεση ήταν κάποιου είδους τελική πάσα».

-Η καθυστερημένη άφιξη των νεοαποκτηθέντων έχει επηρεάσει;

«Δεν υπάρχει χρόνος στη Σλάβια, οι παίκτες πρέπει να χωρέσουν πολύ γρήγορα, γι’ αυτό έρχονται σε εμάς. Είναι αυτονόητο ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε δικαιολογίες. Το γκολ που δεχθήκαμε δεν είχε καμία σχέση. Το γκολ που δεχθήκαμε μας πλήγωσε πολύ, μετά από αυτό έγινε ακόμη πιο εμφανής η έλλειψη συντονισμού στο επιθετικό κομμάτι».

-Η Σλάβια έχει κερδίσει μόνο έναν από τους τελευταίους έξι αγώνες πρωταθλήματος.

«Έχουμε διαφορετική ομάδα, διαφορετικούς παίκτες. Ωστόσο, ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα είναι τα γκολ από φτηνές καταστάσεις, στα οποία δεν πρέπει να αφήσουμε τον αντίπαλο. Πρέπει να πιέσουμε τους εαυτούς μας στην επίθεση και τέτοια στιγμή πρέπει να υπολογίζουμε και στις αντεπιθέσεις. Είναι όμως απαράδεκτο να χτυπάει ο αντίπαλος σε οργανωμένη άμυνα. Γενικά, μας λείπει ένα καθαρό γκολ και μια τελική πάσα».

-Θα μπορούσε η προοπτική του προκριματικού γύρου της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό να έχει επηρεάσει τον αγώνα;

«Σίγουρα όχι. Δώσαμε μεγάλη σημασία στο ματς με την Χράντετς, γι' αυτό και κάποιοι παίκτες δεν έπαιξαν στη ρεβάνς με τη Σεντ Τζόσεφ. Προετοιμαστήκαμε στο έπακρο, ξέραμε πολύ καλά πόσο δύσκολο θα ήταν το ματς με την Χράντετς. Δεν σκεφτήκαμε καθόλου την Πέμπτη».

-Το αποτέλεσμα σας έχει μπερδέψει σχετικά με τη σύνθεση της Πέμπτης;

«Μάλλον προς τα επόμενα ματς στο πρωτάθλημα. Την Πέμπτη θα γίνει ένα διαφορετικό ματς, με άλλο στυλ. Μάλλον με διαφορετική διάταξη του αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός θα μας τιμωρήσει ακόμα περισσότερο, έχει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα στην επίθεση. Πρέπει να έχουμε υπομονή για να παίξουμε επιθετικά και η προτεραιότητα θα είναι να μην δεχθούμε γκολ.

Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι με διαφορετικές απαιτήσεις, σίγουρα δεν θα υπάρχουν τόσες πολλές μάχες και καταστάσεις στο κουτί, αλλά περιμένω πολύ περισσότερες καταστάσεις τρεξίματος και καταστάσεις ένας εναντίον ενός, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Φυσικά και θα αξιολογήσουμε το ματς με τον Χράντετς, αλλά σίγουρα η μονομαχία της Πέμπτης θα έχει διαφορετική πορεία».

-Δεν μπορεί το αποτέλεσμα να κλονίσει την εμπιστοσύνη της ομάδας;

«Θα το δούμε την Πέμπτη και στα επόμενα ματς. Οι παίκτες πρέπει να είναι ανθεκτικοί, έφτασαν εδώ γιατί έχουν κάποια ποιότητα. Όποιος θέλει να παίξει στη Σλάβια πρέπει, για παράδειγμα, να αντέχει κάποια πίεση μετά την ήττα ή την αποτυχία. Υπάρχουν πολλοί παίκτες εδώ που θα μπορούσαν ενδεχομένως να τους αντικαταστήσουν. Κάποιος έχει περισσότερη εμπειρία με αυτό, κάποιος λιγότερη, αλλά υπάρχουν αρκετοί παίκτες εδώ και αυτοί που μπορούν να το χειριστούν πρέπει να παίξουν».