Γκόμελ - Άρης 1-2: Επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του…

Ο Άρης στον επαναληπτικό αγώνα νίκησε την Γκόμελ με 2-1 και στον τρίτο γύρο του Conference League θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Γκόμελ - Άρης 1-2: Επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του…

Ο Άρης επιβεβαίωσε και στο δεύτερο παιχνίδι τη σαφή ανωτερότητά του επί της τυπικά γηπεδούχου Γκόμελ, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», και πήρε τη νίκη με 1-2. Έτσι οι Θεσσαλονικείς μετά και το 5-1 του πρώτου αγώνα σφράγισαν το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης όπου θα βρουν στο δρόμο τους την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το ματς διεξήχθη χωρίς κόσμο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς οι ομάδες από την Λευκορωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχουν τιμωρηθεί από την ΟΥΕΦΑ να παίζουν μακριά από την χώρα τους και χωρίς τους φιλάθλους τους.

Ο τυπικά φιλοξενούμενος Άρης είχε την υπεροχή στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά η υπεροχή του καρποφόρησε στο 45’ όταν ο Μαντσίνι βρήκε με ωραία πάσα τον Γκρέι και αυτός με βολέ νίκησε τον Καβαλέου και έγραψε το 0-1. Η Γκόμελ ισοφάρισε σε 1-1, στο 82’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Γκογκολασβίλι. Το τελικό 1-2 πέτυχε στο 91’ ο και πάλι ο Γκρέι. Το δοκάρι σημάδεψαν οι Μαντσίνι (62’) και Σέντκο (71’).

Το αγώνα διαιτήτευσαν οι Νίκολας Λαζόρφ, Λοράν Κονότε και Ρούμπεν Βίνς από το Βέλγιο.

ΓΚΟΜΕΛ: Καβαλέου, Γιούριλ, Σόκολ, Άφι, Κουσίνσκι, Κόστροφ (87’ Σόβπελ), Μπάγκα (74' Γκογκολασβίλι), Αντεολά (80’ Ποταπένκο), Ανουφρίεβ (67' Καζλούσκι), Σέντκο (88’ Γερμακόβιτς), Μάκας.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά (46’ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού(46’ Πίρσμαν), Ντιόπ (23’ Νταμπό), Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Καμάτσο (83’ Ιτούρμπε), Πάλμα (83’ Χατζηϊωάννου), Γκρέι.