Conference League: Έβαλε τις «βάσεις» η Βασιλεία, «καρέ» η Σλάβια Πράγας, «άσφαιρη» η Ραπίντ Βιέννης

Η Βασιλεία επικράτησε 2-0 της Κρουσέιντερς στην Ελβετία, που της δίνει το «πάνω χέρι» για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League. Στο 0-0 έμεινε η Ραπίντ Βιέννης με την Λέχια Γκντανσκ, όπως και η Σπάρτα Πράγας με την Βίκινγκ. Άνετη νίκη η Σλάβια Πράγας με 4-0 επί της Σεντ Τζόζεφς.

Conference League: Έβαλε τις «βάσεις» η Βασιλεία, «καρέ» η Σλάβια Πράγας, «άσφαιρη» η Ραπίντ Βιέννης

Σε θέση «οδηγού» βρίσκεται πλέον η Βασιλεία για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, μετά το πρώτο της παιχνίδι με αντίπαλο την Κρουσέιντερς.

Ο σύλλογος της Ελβετίας, αν και έμεινε από το 33’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσάκα, πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο κόντρα στην αντίπαλό της και πήρε τη νίκη με 2-0. Έτσι, στη ρεβάνς στη Βόρεια Ιρλανδία θα κληθεί τουλάχιστον να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ, ώστε να «σφραγίσει» τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση του θεσμού.

Στο μεταξύ, σε… σόου μετέτρεψε η Σλάβια Πράγας το παιχνίδι της με την Σεντ Τζόζεφς από το Γιβραλτάρ και διέλυσε την αντίπαλό της με το εμφατικό 4-0.

Σε άλλους πρώτους αγώνες του 2ου προκριματικού γύρο του θεσμού , η Ραπίντ Βιέννης έμεινε στις ευκαιρίες απέναντι στην πολωνική Λέχια Γκντανσκ και το παι9χνίδι στην Αυστρία ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες «κολλημένες» στο 0-0.

Χωρίς σκορ (0-0) τελείωσε και ο αγώνας στην Τσεχία ανάμεσα στη Σπάρτα Πράγας και την Βίκινγκ από τη Νορβηγία, όπως επίσης και το ματς μεταξύ της Αντβέρπ με την Ντρίτα από το Κόσοβο (0-0).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Αντβέρπ (Βέλγιο)- Ντρίτα (Κόσοβο) 0-0
Σεντ Τζόζεφς (Γιβραλτάρ)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 0-4
ΠετροκούμπΧιντσέστι (Μολδαβία)-Λάτσι (Αλβανία) 0-0
Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία) - ΑΙΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) 3-2
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Βίκινγκ (Νορβηγία) 0-0
Βασιλεία (Ελβετία)- Κρουσέιντερς (Β. Ιρλανδία) 2-0
Γκζίρα Γιουνάιτεντ (Μάλτα) - Ραντνίτσκι (Σερβία) 2-2
Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) – Λέχια Γκντανσκ (Πολωνία) 0-0
Φεχερβάρ (Ουγγαρία)-Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) 4-1
Β36 Τόρσαβν (Νησιά Φαρόε)-ΤρεΦιόρι (Σαν Μαρίνο) 1-0