Conference League: Το «καθάρισε» η Όσιγιεκ

Η Όσιγιεκ του παλιού γκολκίπερ του Ολυμπιακού Ίβουσιτς νίκησε 2-1 στο Καζακστάν την Κιζίλζχαρ και έκανε μεγάλο βήμα προκρισης για την γ΄φάση του Conference League

Conference League: Το «καθάρισε» η Όσιγιεκ

Η Όσιγιεκ εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στην γ' προκριματική φάση του Conference League επικρατώντας στην Αστάνα της Κιζίλζχαρ από το Καζακστάν με 2-1.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, με τους Κροάτες να διατηρούν την κατοχή δίχως να μπορούν να φτάσουν σε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και τους Καζάκους να είναι πολύ σφιχτοί στο δικό τους παιχνίδι δίχως και εκείνοι να απειλούν τον πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Ίβο Ίβουσιτς.

Η Όσιγιεκ μπήκε αποφασιστικά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να προηγηθεί στο 58' με τον Τόπσαγιτς, ενώ το έργο της έγινε πιο εύκολο μετά την αποβολή του Ντος Σάντος στο 69'. Το 0-2 έγινε από τον Κλαινχάινσλερ στο 76'. Και στο 84' ο Νέγιασμιτς με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Με τον Τικχανόφσκι να χάνει καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις για τους γηπεδούχους που το πάλεψαν ηρωικά έστω και με παίκτη λιγότερο. Η ρεβάνς θα γίνει στις 28/7 στην Κροατία.

Γήπεδο: Αστάνα Αρένα

Διαιτητής: Ανούφριγιεφς (Λιθουανία)

Κόκκινη: 69' Ντος Σάντος

Κιζίλσχαρ: Λομπάντσεφ, Μούζεκ, Γκούρμαν (82' Γκοσλόφ), Καρσάκεβιτς, Μπούσμαν, Ταπάλοφ, Γιακόβλεφ (62' Τικχανόφσκι), Κονέ, Ντος Σάντος, Πόντιο (82' Μουλντίνοφ), Λομπζανίτζε

Όσιγιεκ: Ίβουσιτς, Μπάρτολετς, Σκόριτς, Μπράλιτς, Λέοβατς (55' Γιούρσεβιτς), Νέγιασμιτς, Φιόλιτς (84' Γιάνγιτς), Κλαινχάινσλερ (84' Ζάπερ), Μρλεκ, Γκάκτας (70' Λόβριτς), Τόπσαγκιτς (70' Μιέρεζ)