Νεβίνσκι: «Ο Άρης έχει αβαντάζ αλλά το πιστεύουμε»

Διαβάστε όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Γκόμελ, Βλάντιμιρ Νεβίνσκι

Νεβίνσκι: «Ο Άρης έχει αβαντάζ αλλά το πιστεύουμε»

Ο προπονητής της Γκόμελ, Βλάντιμιρ Νεβίνσκι έχρισε φαβορί για τις αναμετρήσεις τον Άρη αλλά παραμένει αισιόδοξος για το πρώτο ματς (Πέμπτη 21/7, 21:00 - «Κλεάνθης Βικελίδης»), στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Conference League.

«Είμαστε στα μέσα του πρωταθλήματος, είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο και πιστεύουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Τα πιο απλά πράγματα θα καθορίσουν το παιχνίδι, όπως το να κρατήσουμε το μηδέν πίσω και αν μπορέσουμε να είμαστε καλοί επιθετικά, θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Νεβίνσκι, για να προσθέσει αναφορικά με τον Άρη:

«Αρκετοί παίκτες από την προηγούμενη σεζόν έχουν φύγει, όπως ο (σ.σ. Αμπουμπακάρ) Καμαρά που πήγε στον Ολυμπιακό, όμως έχουν έρθει και αρκετοί νέοι παίκτες. (σ.σ. Γιάκουμπ) Μπράμπετς, (σ.σ. Χουλιάν) Κουέστα, Φαμπιάνο (σ.σ. Λέισμαν), αλλά και ο (σ.σ. Αντρέ) Γκρέι ξεχωρίζουν. Γενικά είναι μια καλή ομάδα, αν και δεν ξεκίνησε το ελληνικό πρωτάθλημα».

Ο 48χρονος Λευκορώσος τεχνικός έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός πως και οι δυο αγώνες θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κατ’ αρχάς, είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα για εμάς, το ότι το ένα από τα δυο ματς δεν θα έχει φιλάθλους (σ.σ. η ρεβάνς της 27/7, με τυπικά γηπεδούχο την Γκόμελ). Το δεύτερο μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι δεν παίζουμε στην έδρα μας, μιας έχουμε τεράστια δημοφιλία στη χώρα μας, με πολλούς φιλάθλους. Ο Άρης έχει αβαντάζ με τον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο με τους οπαδούς του. Ο αρχηγός μας ρωτήθηκε σχετικά, αλλά είπε ότι δεν το θεωρεί μειονέκτημα, αυτή είναι η γνώμη της ομάδας».

Και κατέληξε: «Η ομάδα μας έχει πολύ ισχυρό χαρακτήρα. Κερδίσαμε το Κύπελλο - παρ’ όλο που κανείς δεν μας πίστευε - και αποδείξαμε ότι έχουμε χαρακτήρα. Έχουμε αρκετούς παίκτες που είναι διεθνείς με την Λευκορωσία και έχουν εμπειρία, παίζοντας σε ξένα πρωταθλήματα. Τα αδύναμα σημεία μας, ελπίζω να μην τα δείξουμε αύριο».