Conference League: Η Παρουσίαση της, Λευκορωσικής, Γκόμελ, αντιπάλου του Άρη!

Η κληρωτίδα της UEFA έβγαλε αντίπαλο του Άρη στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League την Λευκορωσική Γκόμελ. Το προφίλ της.

Conference League: Η Παρουσίαση της, Λευκορωσικής, Γκόμελ, αντιπάλου του Άρη!

Μια άγνωστη, εν πολλοίς, ομάδα στο ευρύ κοινό καλείται ν' αποκλείσει ο Άρης στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Η Γκόμελ από τη Λευκορωσία επιστρέφει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 10 χρόνια.

Θεωρητικά οι Θεσσαλονικείς έχουν τον πρώτο λόγο αλλά «καθρέφτης», για όλα αυτά, είναι το γήπεδο.

Η ομάδα της Λευκορωσίας κατέκτησε το εγχώριο Κύπελλο την περασμένη σεζόν (για 3η φορά στην ιστορία της) επικρατώντας 2-1 της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στον τελικό (21/5), ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε 4η.

Τη τρέχουσα περίοδο βρίσκεται στη 10η θέση της εγχώριας λίγκας με απολογισμό 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες σε 9 αγωνιστικές, ενώ δεν έχει πανηγυρίσει τρίποντο από τις 17 Απριλίου (0-2-3)!

Σημαντικότερη επιτυχία στα 63 χρόνια ζωής θεωρείται η κατάκτηση του (μοναδικού στην ιστορία της) πρωταθλήματος το 2003.

Δίχως έδρα λόγω... Ουκρανίας οι Λευκορώσοι!

Η Γκόμελ ιδρύθηκε το 1959 και έχει ως έδρα το «Σεντράλ Στάντιουμ», χωρητικότητας 14.307 θέσεων, αν και θα υποδεχθεί τον Άρη σε ουδέτερο γήπεδο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Τα χρώματά της είναι το λευκό και το πράσινο.

Η ομάδα της Λευκορωσίας επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 10 χρόνια, με την τελευταία της παρουσία να είναι και η πιο αξιοπρόσεκτη.

Συγκεκριμένα, το 2012-13 έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο του Europa League, όπου αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ με δύο ήττες κι ενώ νωρίτερα είχε αποκλείσει Ρενόβα και Βίκινγκουρ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα.

Η χρηματιστηριακή αξία της είναι 3,45 εκατομμύρια ευρώ, ενώ βάσει αξίας, ο στόπερ Γιαν Εμανουέλ Αφί θεωρείται ο πιο πολύτιμος ποδοσφαιριστής της.

Το ρόστερ της βασίζεται κυρίως σε Λευκορώσους ποδοσφαιριστές, με τον 30χρονο επιθετικό Μάκας να είναι ο πρώτος σκόρερ της στην εγχώρια λίγκα με 5 γκολ σε 8 αγώνες.

Το ρόστερ της Γκόμελ για την σεζόν 2021-22:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:Ντένις Σαντόφσκι, Όλεγκ Κοβάλεφ, Αλεξάντρ Ναούμοβιτς.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γιαν Εμανουέλ Αφί, Ντανίλ Μιροσνίκοφ, Αρτέμ Σόκολ, Ιγκόρ Κουζμένοκ, Γιούρι Παντία, Κίριλ Σεφτσένκο, Σεργκέι Ματβέιτσικ, Κονσταντίν Κουχίνσκι.

ΜΕΣΟΙ: Βλάντισλαφ Ντράπεζα, Αλεξάντρ Σαβίτσκι, Ντιμίτρι Εμελιάνοφ, Βασίλι Σόβπελ, Ίλια Αλεξίεβιτς, Νικίτα Τσαρένκο, Ντιμίτρι Μπάγκα, Ιγκόρ Κοστρόφ, Αντρέι Ποταπένκο Αλεξάντρ Ανούφριεφ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αλεξάντρ Μάκας, Γκιόργκι Γκογκολασβίλι, Κιρίλ Ερμάκοβιτς, Ρέιμοντ Αντέολα, Πετρ Ζγκούρσκι.