Ολυμπιακός: Η πρόκληση της... παράδοσης, το καλό της κλήρωσης και η εμπειρία του Κανέ

Η πρωταθλήτρια Ισραήλ Μακάμπι Χάιφα στο δρόμο του Ολυμπιακού που έχει έξτρα κίνητρο να σταματήσει την κακή παράδοση με τους Ισραηλινούς. Η επίσπευση της ενίσχυσης το καλό της κλήρωσης. Η περσινή άσχημη εμπειρία του Κανέ και το «αν δεν περνάς την Χάιφα, ας μην πας ομίλους»

Ολυμπιακός: Η πρόκληση της... παράδοσης, το καλό της κλήρωσης και η εμπειρία του Κανέ

Η κλήρωση του Ολυμπιακού δεν είναι εύκολη, αλλά ισχύει απολύτως το ότι «αν δεν μπορεί να περάσει την Μακάμπι Χάιφα, ας μην πάει στους ομίλους του Champions League». Πολύ απλά, δεν θα το δικαιούται.

Έχουμε να αναφέρουμε πολλά στον επόμενο μήνα και μέχρι να γίνει το πρώτο ματς στην έδρα των 30.000 θεατών της πρωταθλήτριας Ισραήλ (έχασε το νταμπλ στα πέναλτι). Ο Ολυμπιακός έχει σίγουρα ένα έξτρα ιστορικό κίνητρο, να αποκλείσει επιτέλους κάποια ομάδα από αυτή τη χώρα. Έχει τραβήξει πολλά και από Μακάμπι Τελ Αβίβ και από Χάποελ Μπερ Σεβά και από την ίδια την Χάιφα. Ο Μαρτίνς έχει μπροστά του την ευκαιρία να σπάσει ακόμη μία παράδοση και να νικήσει έναν συνάδελφό του που είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό με την Μπερ Σεβά!

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξέρει ότι έχει μία ομάδα ως αντίπαλο με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ, αλλά με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα. Έχει βάλει και επτά και έξι και πέντε και τέσσερα γκολ ουκ ολίγες φορές στη σεζόν που τελείωσε. Είχε κορυφαίο παίκτη τον Ισραηλινό ακραίο Ομέρ Ατζίλι με 28 γκολ και 14 ασίστ, αλλά έβαζαν κι άλλοι. Θα κάνει μεταγραφές μέχρι τον Ιούλιο και σίγουρα θα είναι πιο δυνατή από το περασμένο καλοκαίρι, όταν αποκλείστηκε από τον πρώτο προκριματικό του Champions League από την Καϊράτ Αλμάτι. Στη συνέχεια, όμως, έκανε τρεις προκρίσεις στο Conference League απέναντι και στη Νέφτσι του Μαμαντού Κανέ, ο οποίος είχε άσχημη εμπειρία. Με ήττα 4-0 στο Ισραήλ μετά το 3-3 του Αζερμπαϊτζάν. Και θα έχει να μεταφέρει αρκετά για την ανάλυση του αντίπαλου, όπως και για τις θερμοκρασίες Ιούλιο μήνα στην Χάιφα που θα είναι επίσης ένα πρόβλημα.

Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, αλλά θα πρέπει να δώσει δύο σκληρά ματς για να συνεχίσει στα προκριματικά του Champions League και όχι του Europa League. Να είναι έτοιμος για δύο πολύ δυνατές αναμετρήσεις. Γενικώς να είναι έτοιμος. Κι αυτή η κλήρωση μπορεί επειδή είναι όντως «κακή» για αυτή τη φάση, μπορεί να αποδειχτεί «καλή» διότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες ενίσχυσης.