Ρόμα και Φέγενορντ γράφουν Ιστορία στον τελικό του Conference League

Ρόμα και Φέγενορντ συγκρούονται απόψε στα Τίρανα, στον πρώτο τελικό της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Κόνφερενς Λιγκ.

Ρόμα και Φέγενορντ γράφουν Ιστορία στον τελικό του Conference League

Το γήπεδο «Ερ Αλμπάνια» των Τιράνων μαγνητίζει απόψε όλα τα βλέμματα ενόψει του ιστορικού αγώνα ανάμεσα στη Ρόμα και στη Φέγενορντ. Πρόκειται για τον πρώτο τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ, στον οποίο οι δύο ομάδες θα επιδιώξουν να πανηγυρίσουν τη νίκη, ώστε να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του θεσμού. Οι «τζαλορόσι» πέρασαν το εμπόδιο της Λέστερ στα ημιτελικά και στο αποψινό παιχνίδι φιλοδοξούν να σηκώσουν στα χέρια τους το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ιστορία τους, μετά την επιτυχία με το Κύπελλο Εκθέσεων πριν από 61 χρόνια (1960-61) στους διπλούς τελικούς με την Μπέρμιγχαμ. Σημειώνεται μάλιστα πως ο τελευταίος τίτλος που κατέκτησε ο σύλλογος της «αιώνιας πόλης» ήταν το Κύπελλο Ιταλίας το 2008, ενώ το σημερινό παιχνίδι έχει και τη δική του ξεχωριστή σημασία και για τον προπονητή της ομάδας Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος θέλει να προσθέσει στη συλλογή του έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο. Υπενθυμίζεται πως το Γιουρόπα Λιγκ του 2017 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν το πιο πρόσφατο ευρωπαϊκό τρόπαιο του Πορτογάλου τεχνικού.

Η Φέγενορντ από την άλλη απέκλεισε στα ημιτελικά του φετινού Κόνφερενς Λιγκ τη Μαρσέιγ και πλέον θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να γράψει μία ακόμα χρυσή σελίδα στην Ιστορία της. Ο ολλανδικός σύλλογος κατέκτησε στο παρελθόν το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1970 και δύο φορές το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, το 1974 και το 2002, ενώ έχει πάρει και το Διηπειρωτικό του 1970.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, Ρόμα και Φέγενορντ δεν αντιμετωπίζουν νεότερα προβλήματα απουσιών και απόψε θα παραταχθούν με όλα τα μεγάλα τους αστέρια στη μάχη που θα δώσουν για το τρόπαιο.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΡΟΜΑ: Ρούι Πατρίτσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεθ, Κάρσντροπ, Κριστάντε, Σ. Ολιβέιρα, Πελεγκρίνι, Ζαλέφσκι, Τζανιόλο, Έιμπραχαμ.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μπέιλοου, Χεερτρούιντα, Τράουνερ, Σενέσι, Μαλάσια, Αουρσνές, Τιλ, Νέλσον, Κεκτσιού, Σινιστέρα, Ντέσερς.

Διαιτητής: Ίστβαν Κόβατς (Ρουμανία)