Ζοσέ Μουρίνιο: Ο πρώτος τεχνικός με παρουσία σε τελικό τριών διαφορετικών Ευρωπαϊκών Κυπέλλων!

Η πρόκριση της Ρόμα, επί της Λέστερ, στον τελικό του Conference League έφερε δάκρυα στα μάτια του Ζοσέ Μουρίνιο, που έγινε ο πρώτος τεχνικός με παρουσία σε τελικό τριών διαφορετικών Ευρωπαϊκών Κυπέλλων!

Ζοσέ Μουρίνιο: Ο πρώτος τεχνικός με παρουσία σε τελικό τριών διαφορετικών Ευρωπαϊκών Κυπέλλων!

Μια σπάνια σκηνή, που δεν συνάδει με το προφίλ του «σκληρού» κι «απλησίαστου» τεχνικού που έχει οικοδομήσει για τον ίδιο, είχαν την ευκαιρία να δουν οι τηλεθεατές του επαναληπτικού ημιτελικού του Conference League Ρόμα - Λέστερ.

Η νίκη των «τζιαλορόσι» με 1-0 που τους έστειλε σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 1991 (Κύπελλο UEFA) έφερε δάκρυα στα μάτια του Ζοσέ Μουρίνιο!

Που είναι αμφίβολο, πάντως, αν ήξερε εκείνη την στιγμή ότι έγινε ο πρώτος προπονητής με προκρίσεις σε τελικούς τριών διαφορετικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Ο πρώτος του ήταν το 2003 στο Κύπελλο UEFA με την Πόρτο, ενώ την επόμενη χρονιά βρέθηκε με τους «δράκους» σ' εκείνον του Champions League, κατακτώντας και τα δύο τρόπαια.

Ταυτόχρονα, έγινε ο πρώτος προπονητής που οδήγησε τέσσερις ομάδες σε ευρωπαϊκό τελικό.

Πλην των Πορτογάλων και της Ρόμα το έχει ξανακάνει με την Ίντερ (2010 Champions League) και με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2017, Europa League).

Επίσης αποχωρώντας νικητής...

Αν καταφέρει να πανηγυρίσει το τρόπαιο δε, θα έχει πέντε ευρωπαϊκά και 26 συνολικά στην καριέρα του.

Oι «Ρωμαίοι» που δεν έχουν σηκώσει οποιαδήποτε κούπα (εγχώρια ή διεθνή) από το 2008 θα διεκδικήσουν κόντρα στην Φέγενορντ που είναι η έτερη φιναλίστ στον τελικό των Τιράνων (24/05) αφού απέκλεισε την Μαρσέιγ.