Europa Conference League: Φέγενορντ και Ρόμα στον τελικό (Highlights)

Η Φέγενορντ με το 0-0 κόντρα στη Μαρσέιγ στη Μασσαλία προκρίθηκε στον τελικό, ενώ η Ρόμα επικράτησε με 1-0 της Λέστερ και πήρε το άλλο εισιτήριο για τα Τίρανα.

Europa Conference League: Φέγενορντ και Ρόμα στον τελικό (Highlights)

Η Φέγενορντ ήταν αυτή που είχε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης μετά το 3-2 του πρώτου αγώνα. Οι Ολλανδοί έμειναν στο 0-0 με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία και κατάφεραν να προκριθούν έτσι στον τελικό του Europa Conference League, τον πρώτο της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μαρσέιγ μπορεί να είχε τη μπάλα και να ήθελε να απειλήσει, αλλά πέρα από τη φάση του 21' και το σουτ του Παγέτ που πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία δεν είχε άλλη καλή στιγμή. Γενικά έγινε ένα ματς με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και με την Φέγενορντ να είναι η ομάδα που βολευόταν με αυτόν ρυθμό. Ανάλογο το σκηνικό και στην επανάληψη με τις καλές στιγμές να είναι λίγες και τη Μαρσέιγ να είναι η ομάδα που κυνηγούσε το γκολ. Οι Γάλλοι ήθελαν ένα γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση, πίεζαν και είχαν την κατοχή, αλλά η μεγάλη φάση απουσίαζε. Έτσι το 0-0 δεν άλλαξε και οι Ολλανδοί θα παίξουν στον πρώτο τελικό του Europa Conference League.

ΜΑΡΣΕΙΓ: Μανταντά, Ρονζιέ, Σαλιμπά, Καμαρά, Πέρες, Γκεντουζί, Γκέιγ, Ζέρσον, Αρίτ (80' Ουντέρ), Παγέτ (33' Μίλικ), Ντιένγκ (62' Μπακαμπού)

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μαρτσιάνο, Χεερτρούιντα, Τράουνερ, Σένεσι, Μαλάσια, Τιλ (81' Χέντριξ), Άουρσνες, Κοκτσού, Νέλσον (88' Τζαχανμπακς), Ντέσερς, Σινιστέρα (74' Λίνσεν)

Στον τελικό με ένα γρήγορο γκολ

Η Ρόμα κατάφερε στο πρώτο παιχνίδι να αποσπάσει ισοπαλία από τη Λέστερ με 1-1 κι έτσι είχε όλα θα κρίνονταν στο γήπεδο της, στο "Ολίμπικο". Οι "τζιαλορόσι" μπήκαν στο γήπεδο φουριόζοι θέλοντας να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και να γίνουν τα αφεντικά της αναμέτρησης. Πολύ γρήγορα έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Πελεγκρίνι δείχνοντας τις διαθέσεις τους. Και τελικά βρήκαν το γκολ στο 11' με τον Πελεγκρίνι να εκτελεί το κόρνερ και τον Έιμπραχαμ να σκοράρει με κεφαλιά.

Οι Ιταλοί συνέχισαν να έχουν το ματς υπό τον έλεγχο τους και να είναι η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους Άγγλους. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά για την ομάδα του Μουρίνιο. Εκείνο που έκανε ήταν να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα και να πάρει την πρόκριση στον τελικό. Η ομάδα της Ρώμης δεν απειλήθηκε από τη Λέστερ και πήρε έτσι την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνεθ, Κάρσντορπ, Κριστάντε, Ολιβέιρα, Πελεγκρίνι, Ζαλέβσκι (84' Βίνια), Τζανιόλο (78' Βερτού), Έιμπραχαμ (89' Σομουρόντοβ)

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Περέιρα (70' Καστάνιε), Φοφανά, Έβανς, Τζάστιν, Μάντισον, Τίλεμανς, Ντιούσμπερι-Χολ (77' Πέρεθ), Λούκμαν (46' Αμάρτεϊ), Βάρντι, Μπαρνς (46' Ιχεανάτσο)

Ο πρώτος τελικός του Europa Conference League θα διεξαχθεί στην Arena Kombetare των Τιράνων στις 25 Μαΐου στις 22:00 ώρα Ελλάδας.