Conference League: Προβάδισμα η Φέγενορντ, ανοιχτούς λογαριασμούς Λέστερ και Ρόμα (Highlights)

Συναρπαστικοί ήταν οι πρώτοι ημιτελικοί του Europa Conference League. Η Φέγενορντ νίκησε 3-2 τη Μαρσέιγ, ενώ Λέστερ και Ρόμα έμειναν στο 1-1.

Conference League: Προβάδισμα η Φέγενορντ, ανοιχτούς λογαριασμούς Λέστερ και Ρόμα (Highlights)

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε ανάμεσα σε Φέγενορντ και Μαρσέιγ με τους Ολλανδούς να παίρνουν τη νίκη με σκορ 3-2. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι και είχαν κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι στο 19' ο Ντέσερς άνοιξε το σκορ, ενώ στο 20' ο Σινιστέρα έκανε το 2-0 για τη Φέγενορντ.

Η Μαρσέιγ δεν πατούσε καλά στο γήπεδο και δεν απειλούσε την ολλανδική ομάδα. Παρόλα αυτά εκμεταλλεύτηκε άψογα τα κενά στην άμυνα των Γάλλων κι έτσι στο 28' ο Ντιένγκ μείωσε σε 2-1. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο η Μαρσέιγ έφερε το ματς στα ίσια. Συγκεκριμένα στο 40' Ζέρσον σκόραρε και έκανε το 2-2.

Η επανάληψη ξεκίνησε με ένα τραγικό λάθος του Τσαλέτα Τσαρ που έδωσε τη δυνατότητα στον Ντέσερς να βγει μόνος απέναντι από τον Μανταντά να τον περάσει κι αυτόν και να κάνει το 3-2 για την ομάδα του.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μαρτσιάνο, Χεερτρούιντα, Τράουνερ, Σένεσι, Μαλάσια, Τιλ (89' Πέντερσεν), Άουρσνες, Κεκτσιού (82' Χέντριξ), Νέλσον (65' Λίνσεν), Ντέσερς (82' Τζαχανμπάκς), Σινιστέρα

ΜΑΡΣΕΙΓ: Μανταντά, Ρονζιέ (85' Μίλικ), Σαλιμπά (86' Λιρόλα), Τσάλετα Τσαρ (69' Χαρίτ), Πέρες, Γκεντουζί, Καμαρά, Ζέρσον, Μπακαμπού (48' Γκέιγ), Παγέτ, Ντιενγκ

Στη Ρώμη θα λύσουν τις διαφορές τους

Λέστερ και Ρόμα έμειναν στο 1-1 στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς που θα γίνει στο "Ολίμπικο". Οι "αλεπούδες" ήταν αυτές που είχαν τον έλεγχο του αγώνα και πατούσαν πολύ καλύτερα στο γήπεδο. Έδειχναν να έχουν το ματς στα χέρια τους, αλλά η Ρόμα ήταν αυτή που είχε στηθεί καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι στο 15' ο Πελεγκρίνι έκανε το 1-0 για τους "τζιαλορόσι" και κάπου εκεί το σκηνικό άλλαξε με τη Ρόμα να παίρνει το πάνω χέρι και τη Λέστερ να δείχνει φανερά επηρεασμένη, αφού το ματς φαινόταν να το ελέγχει.

Με το σκορ υπέρ της Ρόμα πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ενώ το σκηνικό ήταν ίδιο και στην επανάληψη. Η Λέστερ είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά της έλειπε η ουσία. Τελικά κατάφερε να βρει το γκολ με αυτογκόλ του Πελεγκρίνι στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης. Αυτό το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη Ρώμη.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Περέιρα, Φοφανά, Έβανς, Καστάνιε (21' Τζάστιν), Μάντισον, Τίλεμανς, Ντιούσμπερι Χολ, Ολμπράιτον (63' Μπαρνς), Βάρντι (62' Ιχεανάτσο), Λούκμαν (83' Πέρεθ)

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Ιμπάνιεζ, Σμόλινγκ, Μαντσίνι, Κάρσντορπ, Μχιταριάν (57' Βερτού), Κριστάντε, Πελεγκρίνι (85' Φέλιξ), Ζαλέβσκι (85' Βίνια), Τζανιόλο (69' Ολιβέιρα), Έιμπραχαμ

ΟΙ ΡΕΒΑΝΣ θα διεξαχθούν στις 5 Μαΐου στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Στο "Ολίμπικό" της Ρώμης η Ρόμα θα φιλοξενήσει τη Λέστερ και στο "Βελοντρόμ" η Μαρσέιγ θα υποδεχτεί τη Φέγενορντ.