ΠΑΟΚ: Πρόστιμο 50.000 ευρώ και απαγόρευση μετακίνησης οπαδών για ένα ματς με διετή αναστολή

Η UEFA ανακοίνωσε την ποινή των Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ για τα όσα έλαβαν χώρα στο Βελοντρόμ μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΠΑΟΚ: Πρόστιμο 50.000 ευρώ και απαγόρευση μετακίνησης οπαδών για ένα ματς με διετή αναστολή

Την ποινή του ΠΑΟΚ αλλά και της Μαρσέιγ γνωστοποίησε η UEFA για τα συμβάντα στο Βελοντρόμ, στον πρώτο αγώνα για το Conference League, πριν αλλά και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Η σχετική απόφαση κάνει λόγο για πρόστιμο 50.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ και την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών του για ένα εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη με διετή αναστολή.

Βαριά και η τιμωρία της Μαρσέιγ με μεγαλύτερο πρόστιμο αλλά και το κλείσιμο μιας θύρας για τον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα με τη Φέγενορντ.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου:

«Η αρμόδια επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε σήμερα τις ακόλουθες αποφάσεις που θα επηρεάσουν την προσέλευση των οπαδών στους αγώνες της UEFA:

ΠΑΟΚ:

- Να απαγορεύσει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να πουλάει εισιτήρια στους εκτός έδρας οπαδούς της για τον επόμενο (1) αγώνα στην Ευρώπη και να επιβάλει πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ρίψη αντικειμένων, άναμμα πυροτεχνημάτων, ζημιές και αναστάτωση του κόσμου.

- Η εν λόγω απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων υπόκειται σε δοκιμαστική περίοδο δύο (2) ετών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία της παρούσας απόφασης.

- Να διατάξει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να επικοινωνήσει με την Μαρσέιγ εντός 30 ημερών για διευθέτηση των ζημιών που προκάλεσαν οι οπαδοί της

ΜΑΡΣΕΪΓ:

- Να διατάξει το μερικό κλείσιμο του σταδίου του γηπέδου της Μαρσέιγ το οποίο θα αποτελείται από ολόκληρο το Virage Nord, κατά τη διάρκεια του επόμενου (1) αγώνα της UEFA στον οποίο η Μαρσέιγ θα έπαιζε ως διοργανώτρια ομάδα και να επιβληθεί πρόστιμο στην Μαρσέιγ 80.000 για άναμμα πυροτεχνημάτων, ρίψη αντικειμένων και αναστάτωση πλήθους.

- Πρόστιμο 18.000 ευρώ στην Μαρσέιγ για απόφραξη των δημόσιων διαδρομών»