ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ 0-1: Όνειρο ήταν και πάει… (Highlights)

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 1-0 από τη Μαρσέιγ στην Τούμπα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Conference League. Ο Παγιέτ στο 34’ το γκολ. 

ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ 0-1: Όνειρο ήταν και πάει… (Highlights)

Όνειρο ήταν και πάει για τον ΠΑΟΚ η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

H Μαρσέιγ μετά το 2-1 στη Μασσαλία, κέρδισε για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ (1-0 στην Τούμπα) και πήρε δίκαια την πρόκριση στις «4» καλύτερες ομάδες του θεσμού.

Ο Παγιέτ (34’) και πάλι το γκολ για τους Γάλλους, που είχαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ αλλά και σταθερό τον Μανταντά. Τεράστια ευκαιρία με τον Τσόλακ για τον ΠΑΟΚ στο 83’ να ισοφαρίσει…

Ο ΠΑΟΚ παρά την αναποδιά με τον Ελ Καντουρί, μπήκε φουριόζος στο ματς. Ήθελε να εκμεταλλευθεί τη δύναμη της έδρας, να αιφνιδιάσει τους Γάλλους αλλά το γκολ που έψαξε νωρίς δεν ήρθε αν και χάθηκαν ευκαιρίες στο 5’ (Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας) και στο 10’ (Άκπομ) για να…ισοφαρίσει με το «καλησπέρα» το σκορ του πρώτου αγώνα στη Μασσαλία.

Η Μαρσέιγ που παρατάχθηκε με πάρα πολλές απουσίες (Μίλικ, Μπαλέρντι , Ζέρσον, Καμαρά, Ντιένγκ) και τον προπονητή (Σαμπαόλι) της στην εξέδρα, μετά το πρώτο τέταρτο όχι μόνο ισορρόπησε αλλά το δεκαπεντάλεπτο 20’-35’ ήταν δικό της, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να περάσει τη σέντρα.

Η Μαρσέιγ σε αυτό το διάστημα, κυκλοφόρησε την μπάλα, πίεσε ψηλά (ο ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα όταν πίεζαν οι Γάλλοι) και κούρασε τους γηπεδούχους που δεν είχαν καθαρό μυαλό. Η Μαρσέιγ είχε το δοκάρι από το λάθος του Ίνγκασον στο 26’ και στο 34’ πήρε κεφάλι με τον Παγιέτ, σε μια φάση όπου έκανε λάθος ο Κρέσπο αλλά και οι Ίνγκασον, Λύρατζης έχασαν τον Παγιέτ. Προς το τέλος του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση αλλά στις δύο καλές του στιγμές δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η Μαρσέιγ βγήκε από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο, με στόχο να μην δώσει δικαιώματα και να…τελειώσει την πρόκριση. Κράτησε την μπάλα και έβγαινε με χαρακτηριστική ευκολία στην κόντρα. Οι παίκτες του Σαμπαόλι βρίσκονταν με κλειστά τα…μάτια αλλά παρά τις ευκαιρίες που έφτιαξαν δεν μπόρεσαν να κάνουν το 0-2 και να…τελειώσουν το ματς στο πρώτο 20λεπτο του β’ ημιχρόνου.

Ο Λουτσέσκου πέρασε τον Μιτρίτσα στα άκρα, γύρισε πιο πίσω και δίπλα στον Κούρτιτς ο Αουγκούστο στη μεσαία γραμμή και ο Μπίσεσβαρ ήταν ένα κλικ πίσω από τον Άκπομ. Ο ΠΑΟΚ είχε ζητήματα, γιατί κυνηγούσε στο σκορ αλλά και την μπάλα ενώ έχασε και τον Βιεϊρίνια με τραυματισμό (έφυγε κουτσαίνοντας όταν μετά το φάουλ του Αουγκούστο στο Χαρίτ ο τελευταίος έπεσε πάνω στον αρχηγό του ΠΑΟΚ). Κυρίως από στημένες μπάλες ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει προβλήματα αλλά ο Μανταντά ήταν σταθερός ενώ οι Θεσσαλονικείς είχαν ζητήματα με την πίεση ενώ οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους δεν είχαν ένταση στο παιχνίδι τους και δεν μπορούσαν να...χαλάσουν την κυκλοφορία των Γάλλων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα για να ισοφαρίσει και να βάλει...φωτιά στο ματς αλλά το γκολ δεν ήρθε. Τσόλακ (83' τεράστια ευκαιρία), Μιτρίτσα (88'), Αουγκούστο (89') δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο Τούμπας

ΠΑΟΚ – ΜΑΡΣΕΙΓ 0-1

Διαιτητής: Μακέλι (Ολλανδία)

Σκόρερ: 34’ Παγιέτ

Οι συνθέσεις…

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (68’ λ. τρ. Σίντκλεϊ) – Τσιγγάρας (57’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς – Α. Ζίβκοβιτς (77’ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (78’ Σβαμπ), Άκπομ (58’ Τσόλακ)

ΜΑΡΣΕΙΓ: Μανταντά – Λιρόλα, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Πέρες – Ρονζιέ - Γκεντουζί, Γκέιγ, Χαρίτ, Παγιέτ (88’ Κολάσινατς) – Μπακαμπού (71’ Ουντέρ)