Αϊντχόφεν – Λέστερ 1-2: Ανατροπή πρόκρισης οι «αλεπούδες»

Η Λέστερ νίκησε με ανατροπή 2-1 την Αϊντχόφεν στη ρεβάνς στην Ολλανδία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League. Πρώτη φορά που οι «αλεπούδες» φτάνουν στους «4» ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Αϊντχόφεν – Λέστερ 1-2: Ανατροπή πρόκρισης οι «αλεπούδες»

Η Λέστερ έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «αλεπούδες» νίκησαν με ανατροπή 2-1 την Αϊντχόφεν στη ρεβάνς στην Ολλανδία και σε συνδυασμό με το «λευκό» 0-0 του πρώτου αγώνα στην Αγγλία έκλεισαν θέση για την 4άδα της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Πρόκειται μάλιστα για μια ιστορική πρόκριση για τον σύλλογο, αφού αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Λέστερ εξασφάλισε την παρουσία της σε ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Πλέον, στα ημιτελικά η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μπόντο Γκλιμτ - Ρόμα, με έπαθλο μια θέση στον μεγάλο τελικό στις 25 Μαΐου στο «Στάδιο Ερ Αλμπάνια» των Τιράνων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς στο «Φίλιπς Στάντιον» ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Αϊντχόφεν, καθώς κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 27’ με γκολ του Ζάχαβι από ασίστ του Μάριο Γκέτσε. Όπως αποδείχτηκε όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η Λέστερ ανέβασε την απόδοσή της και αφού έφτασε στην ισοφάριση στο 77’ με τον Μάντισον, μόλις 11 λεπτά αργότερα (88’) πέτυχε και την μεγάλη ανατροπή με τον Ρικάρντο Περέιρα (1-2).

Στα εναπομείναντα λεπτά της συνάντησης η Αϊντχόφεν δεν κατάφερε να αντιδράσει και το σφύριγμα του διαιτητή για τη λήξη βρήκε τις «αλεπούδες» να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού θεσμού.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ CONFERENCE LEAGUE
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Φέγενορντ – Σλάβια Πράγας 3-3, Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ 2-1, Μπόντο Γκλιμτ – Ρόμα 2-1, Λέστερ – Αϊντχόφεν 0-0

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (14/4)
Αϊντχόφεν – Λέστερ 1-2
(27’ Ζάχαβι – 77’ Μάντισον, 88’ Ρ. Περέιρα)

22.00: ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ, Σλάβια Πράγας – Φέγενορντ, Ρόμα – Μπόντο Γκλιμτ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Λέστερ – Μπόντο Γκλιμτ ή Ρόμα
28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Φέγενορντ ή Σλάβια Πράγας – Μαρσέιγ ή ΠΑΟΚ

ΟΙ ΡΕΒΑΝΣ
5 ΜΑΪΟΥ: Μπόντο Γκλιμτ ή Ρόμα - Λέστερ (Α)
5 ΜΑΪΟΥ: Μαρσέιγ ή ΠΑΟΚ - Φέγενορντ ή Σλάβια Πράγας (Β)

ΤΕΛΙΚΟΣ
25 ΜΑΪΟΥ («Στάδιο Ερ Αλμπάνια», Τίρανα): Νικητής Ημιτελικού (Α) - Νικητής Ημιτελικού (Β)