Λουτσέσκου: «Στην φάση του πρώτου γκολ υπήρχε οφσάιντ, θα μπορούσε να βγει και μια κάρτα στον Παγιέ»

Στη διαιτησία του πρώτου αγώνα στη Μασσαλία με αντίπαλο τη Μαρσέιγ στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τι είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς αλλά και τη δήλωσή του για τους Γάλλους οπαδούς. 

Λουτσέσκου: «Στην φάση του πρώτου γκολ υπήρχε οφσάιντ, θα μπορούσε να βγει και μια κάρτα στον Παγιέ»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης (13/4) για τον επαναληπτικό με τη Μαρσέιγ το βράδυ της Πέμπτης (14/4, 22.00).

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πώς προετοίμασε τους παίκτες του στον ψυχολογικό κομμάτι:

«Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο στην προετοιμασία. Σε τέτοιο επίπεδο όλοι έχουν τεράστια θέληση, μεγάλο κίνητρο και πολλά συναισθήματα. Είναι φυσιολογικά όλα αυτά όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο μιας διοργανώσης. Η Μαρσέιγ είναι μια πολύ καλή ομάδα με καλή οργάνωση και εξαιρετικό προπονητή. Εμείς πρέπει να είμαστε με περισσότερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι, κάτι που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο στην Γαλλία».

Για τον Μίλικ και το αν παίζει ρόλο το γεγονός των απουσιών της Μαρσέιγ:

«Δεν πιστεύω ότι η Μαρσέιγ στηρίζεται σε έναν παίκτη. Είναι ομάδα υψηλού επιπέδου και έχει εξαιρετική οργάνωση, με παίκτες με ποιότητα και πολλές επιλογές. Δεν πιστεύω ότι θα μείνει να… παραπονιέται για τις απουσίες της και για την έλλειψη φρεσκάδας. Έχει παίξει πολλά παιχνίδια φέτος όπως και εμείς και έχει την εμπειρία να διαχειριστεί την κατάσταση αυτή».

Για το τι αφήνει στον ΠΑΟΚ και στον ίδιο αυτή η διαδρομή στην Ευρώπη φέτος:

«Είναι κάτι πολύ όμορφο, αυτή η διαδρομή. Υπάρχει ένα τεράστιο παιχνίδι με την Μαρσέιγ ακόμα και η δίψα για πρόκριση είναι πολύ μεγάλη. Παίξαμε φέτος με ομάδες από διαφορετικές χώρες, διαφορετικές νοοτροπίες και νομίζω ότι αυτές οι εμπειρίες σε αυτά τα παιχνίδια μας βοήθησαν να καταλάβουμε περισσότερα για εμάς και για το πώς θέλουμε να παίζουμε.

Σε αυτούς τους αγώνες αποκτήσαμε μεγάλες εμπειρίες για το μέλλον. Αυτή η ωραία εμπειρία θέλουμε να συνεχιστεί και μετά την Μαρσέιγ. Πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, να τα δώσουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο. Θα πάρουμε μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο μας στην Τούμπα».

Για το γεγονός ότι στην διοργάνωση δεν υπάρχει VAR και τα λάθη που υπήρχαν στο πρώτο ματς:

«Δεν έγιναν μόνο δυο λάθη. Έγιναν τρία ίσως και τέσσερα. Στην φάση του πρώτου γκολ υπήρχε οφσάιντ, ενώ θα μπορούσε να βγει και μια κάρτα στον Παγιέ για ένα φάουλ που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο.

Είναι πιο δύσκολο για τους διαιτητές γιατί πλέον οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει την βοήθεια από την τεχνολογία. Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση για τον διαιτητή, εμείς πρέπει να είμαστε ακόμα περισσότερο συγκεντρωμένοι για να αποφύγουμε τα λάθη. Στόχος μας είναι να πάρουμε την νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση, ελπίζοντας ότι δεν θα υπάρχει καμία ανάμειξη από την διαιτησία»

Για το μήνυμα του για τον κόσμο της ομάδας:

«Ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Μπορούν να μας δώσουν τεράστια ώθηση και περιμένουμε να βάλουν… φωτιά στο γήπεδο. Είδαμε πόσο ρόλοι παίζει η έδρα στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Για παράδειγμα η Παρί Σεν Ζερμέν προηγήθηκε στην Μαδρίτη κόντρα στην Ρεάλ με 0-1 αλλά το παιχνίδι γύρισε και με την βοήθεια της έδρας».

Για την δήλωση του στην Γαλλία για τους οπαδούς της Μαρσέιγ:

«Οι άνθρωποι στην Γαλλία ήταν σοκαρισμένοι από την δήλωση μου, αλλά δεν σοκαρίστηκαν από τα όσα έγιναν στην Μασσαλία πριν, κατά την διάρκεια του αγώνα; Η Μαρσέιγ δεν ήταν οργανωμένη για να αποφύγει τα επεισόδια, το ποδόσφαιρο είναι κάτι όμορφο και δεν χωράνε επεισόδια. Στην εξέδρα υπήρχαν παιδιά, οικογένειες… ο ΠΑΟΚ πάει για δεύτερη φορά στην ιστορία του στους 8 και έγιναν όλα αυτά.

Είναι καλύτερα για τους οπαδούς της Μαρσέιγ να μην έρθουν, αυτό είπα, για να αποφύγουμε τα νέα επεισόδια. Πριν να πω εγώ κάτι, θα πρέπει να καταλάβουν στην Γαλλία ότι η συμπεριφορά των οπαδών της Μαρσέιγ για δυο μέρες δεν ήταν αυτή που έπρεπε να είναι... Προτιμούν να κάνουν κριτική σε εμένα που είπα κάποια σωστά πράγματα. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμας αύριο, θέλουμε να δείξουμε στους οπαδούς της Μαρσέιγ ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, χωρίς να υπάρχουν τα προβλήματα που είδαμε στο πρώτο παιχνίδι».

Για το αν είναι πνευματικό ή αθλητικό ο ΠΑΟΚ να επαναλάβει την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου στην Γαλλία:

«Πρέπει να είμαστε πιεστικοί στον αντίπαλο, να κερδίσουμε μπάλες όπως κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο εκεί. Η Μαρσέιγ έχει μεγάλη ποιότητα και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους κενούς χώρους, δεν πρέπει να αφήσουμε χώρους.
Παίξαμε με προσωπικότητα στο δεύτερο μέρος και ήμασταν πιο κοντά στο δικό μας στυλ. Στο πρώτο είχαμε αρκετά προβλήματα γιατί δώσαμε εύκολα την μπάλα στον αντίπαλο».

Για τις ατάκες του Σαμπάολι πριν το πρώτο ματς και ποιο θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα πει στους παίκτες του πριν μπουν στο γήπεδo:

«Η Μαρσέιγ παραμένει το φαβορί όπως και την ημέρα της κλήρωσης, μια πολύ ποιοτική ομάδα, αν και τρεις μέρες μετά έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Παρίσι κόντρα στους τρεις καλύτερους παίκτες στον κόσμο, τον Μέσι, τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ. Εμείς έχουμε το δικό μας πνεύμα, την δική μας πίστη για την πρόκριση. Την δική μας πίστη στις πιθανότητες μας, ακόμα και αν έχουμε 1% ή 10% εμείς θα τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος για την πρόκριση. Παίζουμε στο γήπεδο μας, μπροστά στον κόσμο μας και θα κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε».