Μπλόκο της αστυνομίας στη μετακίνηση οπαδών της Μαρσέιγ

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αιτήθηκε εγγράφως να μη γίνει μετακίνηση οπαδών της Μαρσέιγ, ενώ για το θέμα έχει παρενέβη και ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μπλόκο της αστυνομίας στη μετακίνηση οπαδών της Μαρσέιγ

Οι οπαδοί της Μαρσέιγ δεν θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Europa Conference League.

Η Γενικά Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κατέθεσε έγγραφο αίτημα προκειμένου να απαγορευθεί η μετακίνηση των οπαδών της Μαρσέιγ για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Επίσης ο ίδιος ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επικοινωνία τόσο με τον Θόδωρο Θεοδωρίδη όσο και με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα.

Πλέον όλες οι ενέργειες που γίνονται για την ομαλή διεξαγωγή της ρεβάνς έχουν πάρει επίσημη μορφή. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

Παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου σε ανώτατους αξιωματούχους της UEFA

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης κατέθεσε εγγράφως αίτημα στις αρμόδιες αρχές για απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων της Μαρσέιγ, ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας (14/4/2022). Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «UEFA Europa Conference League», είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών, τόσο περιμετρικά του γηπέδου, όσο και στην πόλη της Μασσαλίας, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα του επαναληπτικού ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της μετακίνησης των φιλάθλων της Μαρσέιγ έχει εφαρμοστεί και κατά το παρελθόν και σε άλλους διεθνείς εκτός έδρας αγώνες της γαλλικής ομάδας.

Επικοινωνία για το ίδιο θέμα είχε σήμερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον γενικό γραμματέα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Giorgio Marchetti. Στην παρέμβασή του ο Υπουργός ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαφύλαξη της της δημόσιας τάξης και την προστασία της κοινωνικοοικοικονομικής ζωής στη Θεσσαλονίκη. τάξης και την προστασία της κοινωνικοοικοικονομικής ζωής στη Θεσσαλονίκη.