Βανάιζεμπρουκ: «Έχουμε μάθει να ζούμε στην πίεση»

Ο τεχνικός της Γάνδης, Χέιν Βανάιζεμπρουκ μίλησε για τη ρεβάνς με τον  ΠΑΟΚ και στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του έχει μάθει να ζει στην πίεση.

Βανάιζεμπρουκ: «Έχουμε μάθει να ζούμε στην πίεση»

Για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο προπονητής της Γάνδης Χέιν Βανάιζεμπρουκ. Ο κόουτς των Βέλγων τόνισε πως η ομάδα του έχει μάθει να ζει στην πίεση, ενώ επισήμανε πως η έδρας τους είναι πολύ δυνατή.

Αναλυτικά ο Χέιν Βανάιζεμπρουκ μίλησε:

Για το εάν συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό «do or die» που προσέδωσε στο ματς η Γάνδη: «Εδώ και έξι εβδομάδες ζούμε μ' αυτό και κάθε ματς έχει αυτόν τον χαρακτήρα σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε. Είναι κάτι που το έχουμε συνηθίσει. Χάσαμε στο Κύπελλο στην έδρα μας από την Κλαμπ Μπριζ, αλλά πήγαμε και την κερδίσαμε και προκριθήκαμε στον τελικό. Ναι, χάσαμε στη Θεσσαλονίκη και πρέπει τώρα να κερδίσουμε το ματς για να μην αποκλειστούμε. Αλλά έχουμε μάθει να ζούμε στην πίεση και να διαχειριζόμαστε το κάθε ματς. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου».

Για το αν περιμένει μια καυτή έδρα: «Ξέρω τι μπορεί να κάνει ο κόσμος μας. Πιστεύω ότι έχουμε την καλύτερη έδρα στο Βέλγιο και αυτό το έχω μάθει από την θητεία μου εδώ. Ο κόσμος θα είναι δίπλα μας και περιμένω μια ωραία ατμόσφαιρα».

Για τις λύσεις που έχει στα χέρια του: «Θα έχουμε περισσότερες λύσεις σε σχέση με το προηγούμενο ματς και φυσικά αναφέρομαι και στον Μπεζούς αλλά και σε άλλους ποδοσφαιριστές. Έχω πολλούς παίκτες και τους εμπιστεύομαι όλους. Ξέρω ότι κάποια παιδιά θα ήθελαν να αγωνιστούν περισσότερο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για την αμυντική λειτουργία της Γάνδης στο πρώτο ματς: «Πιστεύω ότι το ματς έπρεπε να είχε τελειώσει 0-0. Χάσαμε τη συγκέντρωση μας και είναι σκληρό να δέχεσαι τέτοιο γκολ. Πιστεύω ότι δεν αξίζαμε να χάσουμε το παιχνίδι. Και δεν αναφέρομαι στους αμυντικούς μας μόνο. Αναφέρομαι σε όλη την αμυντική λειτουργία της ομάδας»

Για το αν μπορεί η ίδια ενδεκάδα να παίξει δυο συνεχόμενα ματς: «Θα το δείτε. Δεν μπορώ να σας πω. Κάποιες φορές μπορείς ν' αλλάξεις κάποια πρόσωπα και κάποιες άλλες δεν έχεις λόγο. Παίζουν ρόλο και οι τραυματισμοί και ο βαθμός ετοιμότητας. Πιστεύω ότι σε αυτό το ματς θα είμαστε έτοιμοι. Το σημαντικό είναι πως είμαστε και στους τρεις στόχους μας. Αυτό με χαροποιεί. Θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη αλλά αν αποκλειστούμε θα απογοητευτούμε, όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι αποτυχημένη η πορεία μας. Όμως θέλουμε να συνεχίσουμε».