UEFA Ranking: «Αντίο» η 15η θέση για την Ελλάδα, αν δεν περάσει ο ΠΑΟΚ την Γάνδη

Αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από την Γάνδη την παραπάνω Πέμπτη (17/3) στο Βέλγιο, τότε η Τσεχία θα αφήσει την Ελλάδα στην 16η θέση του UEFA Ranking και κατ’ επέκταση ξανά με 4 ομάδες στην Ευρώπη για το 2023-24.

UEFA Ranking: «Αντίο» η 15η θέση για την Ελλάδα, αν δεν περάσει ο ΠΑΟΚ την Γάνδη

Στην 15η θέση του UEFA Ranking διατηρήθηκε η Ελλάδα μετά το 1-0 του ΠΑΟΚ επί της Γάνδης. Αν διατηρηθεί εκεί έως το τέλος της σεζόν, τότε η χώρα μας θα έχει ένα έξτρα ευρωπαϊκό εισιτήριο (5 συνολικά) από τη σεζόν 2023-24.

Επιπλέον, ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους από τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, O Κυπελλούχος ή ο τριταθλητής στον γ’ προκριματικό του Europa League και οι άλλοι δύο στον β’ προκριματικό του Europa Conference League.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα «αλλά» σε αυτό το σενάριο... Όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν σε έξι βράδια, μετά τον επαναληπτικό επί βελγικού εδάφους του ΠΑΟΚ με την Γάνδη.

Αν ο «Δικέφαλος του βορρά» αποκλειστεί, τότε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Ελλάδα θα αποχαιρετήσει τη 15η θέση.

Η Τσεχία που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, θα έχει στα προημιτελικά του Europa Conference League έναν εκπρόσωπό της και η χώρα μας κανέναν.

Η Σλάβια Πράγας έχει κερδίσει 4-1 την ΛΑΣΚ Λίντσερ και ουσιαστικά είναι τυπική διαδικασία ο επαναληπτικός της Αυστρίας. Η Σλάβια λοιπόν θα χαρίσει βαθμούς στην Τσεχία για την πρόκριση, ακόμη-ακόμη και αν πάρει ισοπαλία, όπερ σημαίνει ότι θα μείνει 16η η Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι το μοναδικό κέρδος που θα έχουμε ως 16οι, δεν θα είναι άλλο από το ότι ο πρωταθλητής αντί για τον α’ προκριματικό, θα αρχίζει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στον β’. Αντίο δηλαδή το έξτρα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Κατά τ’ άλλα, επειδή πολλά έχουν ακουστεί για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και ότι κρατάει όρθιο το ελληνικό ποδόσφαιρο, η αλήθεια είναι η εξής: Η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η θέση χάρη στη συνολική βαθμολογία των ομάδων μας την τελευταία 5ετία και όχι χάρη στα όσα έχουν επιτύχει φέτος ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι 68ος στην ειδική βαθμολογία της UEFA και ο Ολυμπιακός 39ος. Αυτό τα λέει όλα...