Όλιβερ Όκστρομ: «Η Μίντιλαντ θα δείξει την ποιότητά της, απέναντι στον ΠΑΟΚ»

Για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον νοκ άουτ γύρο του UEFA Europa Conference League, Μίντιλαντ, μιλάει ο Δανός δημοσιογράφος, Όλιβερ Όκστρομ.

«Στη Μίντιλαντ σκέφτηκαν ότι πρέπει να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, αφού τον νίκησε και η Κοπεγχάγη»

Όλιβερ Όκστρομ: «Η Μίντιλαντ θα δείξει την ποιότητά της, απέναντι στον ΠΑΟΚ»

Συνέντευξη στον ΣΤΑΥΡΟ ΛΙΩΣΗ

Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στη Δανία για να αντιμετωπίσει μια διαφορετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία, αυτή της Μίντιλαντ (17/2, 19:45). Για να προσεγγίσουμε όσο καλύτερα γίνεται την αντίπαλο του «Δικεφάλου», στον νοκ άουτ γύρο του UEFA Europa Conference League ήρθαμε σε επαφή με τον Όλιβερ Όκστρομ, Δανό δημοσιογράφο της tipsbladet.dk.

Πώς αντέδρασαν οι άνθρωποι της Μίντιλαντ στην είδηση της κλήρωσης με τον ΠΑΟΚ;

Θεωρώ ότι στη Μίντιλαντ σκέφτηκαν: «Αφού η Κοπεγχάγη μπόρεσε να τους νικήσει, τότε θα ήταν πολύ κακό για εμάς να αποκλειστούμε από τον ΠΑΟΚ». Ακόμη και εάν πρόκειται για μία καλή ομάδα.

Πώς είναι αυτόν τον καιρό οι Δανοί; Έχουν αυτοπεποίθηση;

Η Μίντιλαντ δεν έχει παίξει επίσημο παιχνίδι από τον Δεκέμβριο λόγω της χειμερινής διακοπής του πρωταθλήματος. Εντούτοις δείχνουν καλά στα ματς προετοιμασίας που δίνουν. Επίσης ενισχύθηκαν με τους Βάγκνερ Λοβ και Μάξ Μέγερ τον Ιανουάριο, οπότε είναι πιο δυνατοί.

«Η Μίντιλαντ θα δείξει την ποιότητά της»

Θα παίξουν οι μεταγραφές με τον ΠΑΟΚ;

Πιθανότατα θα βρίσκονται στον πάγκο.

Ποιος είναι ο τρόπος παιχνιδιού της Μίντιλαντ;

Τους αρέσει να είναι δυνατοί, επιθετικοί, κάνουν σκληρά μαρκαρίσματα. Είναι γρήγοροι και προτιμούν άμεσες επιθέσεις αντί για αργό «χτίσιμο».

Ξέρεις, ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει πάνω από το μισό των γκολ του σε κανονική ροή παιχνιδιού και το ένα πέμπτο από στημένες μπάλες.

Ναι, το γνωρίζω, μάλιστα μίλησα με τον προπονητή της Μίντιλαντ σήμερα (σ.σ. χθες) για αυτό.

Τι ατμόσφαιρα να περιμένει η ελληνική αποστολή στο στάδιο της Μίντιλαντ;

Δεν υπάρχουν περιορισμοί για τον κορωνοϊό, ωστόσο το γήπεδο δεν αναμένεται να είναι γεμάτο. Πρώτον, διότι αναμένεται δυνατή βροχή σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού, αλλά και διότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο μεγάλη ομάδα.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι στην Δανία ξέρουν πόσο δυνατή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ»

Ποιοι είναι οι μακροχρόνιοι στόχοι της Μίντιλαντ, η οποία χαρακτηρίζεται συχνά η ομάδα του «moneyball»;

Μακροχρόνια στοχεύουν στο να καθιερωθούν ως μια από τις καλύτερες 50 ομάδες στην Ευρώπη και να πάρουν έξι στα δέκα πρωταθλήματα (έχουν ήδη τρία από τη σεζόν 2014-15). Φυσικά δεν ξεχνούν ότι η Κοπεγχάγη έχει πολύ μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες. Στον οικονομικό τομέα είναι σημαντικό να δημιουργήσουν νέα έσοδα εκτός από την πώληση παικτών.

Ποια η γνώμη σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Αξίζει σεβασμό ο Ολυμπιακός. Θυμάμαι φυσικά το Euro του 2004 αλλά και την εποχή που ο Παναθηναϊκός είχε τον Ρένε Χένρικσεν και τον Γιαν Μίκαελσεν. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι η οικονομική κρίση «χτύπησε σκληρά» όλη την Ελλάδα και οι ομάδες τώρα προσπαθούν να ανακάμψουν.