Ελ Καντουρί: «Πρέπει εμείς οι παλιοί να βοηθήσουμε τους νέους να καταλάβουν σε τι ομάδα έχουν έρθει»

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί εκπροσώπησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Λίνκολν (9/12, 22:00)

Ελ Καντουρί: «Πρέπει εμείς οι παλιοί να βοηθήσουμε τους νέους να καταλάβουν σε τι ομάδα έχουν έρθει»

Την Λίνκολν θα αντιμετωπίσει στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη (9/12, 22:00) για την έκτη αγωνιστική των ομίλων του Conference League. Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν πάση θυσία τη νίκη καθώς ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Ομάρ Ελ Καντουρί αναφέρθηκε στα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας και στο ενδεχόμενο να μην υπάρχει ομοιογένεια στο σύλλογο.

Αρχικά δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι σε αυτά τα 4.5 χρόνια που βρίσκομαι εδώ δεν είχαμε ξανά τέτοια περίοδο. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, δεν είναι πάντα όλα καλά, θα πρέπει να υποφέρεις σε κάποιες περιόδους, αλλά πρέπει να επιστρέφεις πιο δυνατός. Μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες, όλα άλλαξαν. Αυτό που μπορώ εγώ να πω είναι ότι εξαρτάται από εμάς, έτσι όπως βάλαμε τους εαυτούς μας σε αυτή τη θέση, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να βγούμε από αυτή.

Πρέπει να δώσουμε περισσότερα, ειδικά αυτή την περίοδο που όλα μοιάζουν εναντίον μας. Οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να αλλάξουν μέσα σε δύο εβδομάδες. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ και στο ψυχολογικό κομμάτι, γιατί αυτό το στοιχείο είναι που θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος και να βγεις από αυτό το κομμάτι».

Για το αν λείπει η ομοιογένεια από το γκρουπ: «Γενικά θεωρώ ότι είμαστε ένα δυνατό γκρουπ, αλλά σε σχέση με δύο χρόνια πριν η ομάδα έχει αλλάξει, πρέπει εμείς οι παλιοί να βοηθήσουμε τους νέους να καταλάβουν σε τι ομάδα έχουν έρθει. Πρέπει να δείξουμε στους καινούργιους τί πρέπει να κάνουμε και ίσως δεν συνέβη το προηγούμενο διάστημα, πρέπει να δώσουμε περισσότερα και εμείς οι πιο παλιοί, πρέπει να έχουμε πιο πρωταρχικό ρόλο σε αυτή την κατάσταση».

Για το αν θα ήθελε να γνωρίζει το σκορ του άλλου αγώνα: «Εγώ προσωπικά όχι δεν θέλω να ξέρω. Κατά την διάρκεια του αγώνα δεν νομίζω ότι θα με βοηθήσει εμένα ή οποιονδήποτε άλλο. Ξέρω ότι θα πρέπει να μπούμε επιθετικά να δείξουμε το δικό μας στιλ γιατί γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε τη νίκη για να περάσουμε και αν νικήσει η Σλόβαν θέλουμε και πολλά γκολ. Μπορεί να ρωτήσουμε στο ημίχρονο, αλλά γενικότερα δεν είναι κάτι που θα αλλάξει την δική μας προσέγγιση στο παιχνίδι».