Λουτσέσκου: «Δεν είναι τελικός, θέλω σαν τρελός να προχωρήσουμε»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για την αναμέτρηση της Πέμπτης (4/11) με αντίπαλο την Κοπεγχάγη στην Τούμπα, για το Europa Conference League. Εκτός για 2-3 εβδομάδες Αουγκούστο.

Λουτσέσκου: «Δεν είναι τελικός, θέλω σαν τρελός να προχωρήσουμε»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποστήριξε πως δεν είναι τελικός ενώ σημείωσε πως θέλει σαν τρελός να προχωρήσει η ομάδα του στην Ευρώπη. Τι είπε ακόμη για την άμυνα, τους τραυματισμούς, τις ανανεώσεις και τις μεταγραφές.

«Ο ΠΑΟΚ θέλει να προχωρήσει στην διοργάνωση, εγώ προσωπικά θέλω σαν τρελός. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ομοιότητες με εκείνο το ματς κόντρα στην Ριέκα. Εκείνο ήταν κρίσιμο γιατί κρινόταν η συνέχεια στην Ευρώπη. Το αυριανό έχει μεγάλη σημασία, ξέρουμε τι θα γίνει αν το κερδίσουμε, αλλά ακόμη και αν δεν κερδηθεί μπορούμε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Υπάρχει διαφορετική δυναμική στα παιχνίδια. Εκείνο ήταν εκτός, το αυριανό είναι εντός, ενώ οι δύο ομάδες έχουν τελείως διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Όπως είπα και πριν υπάρχει τεράστια θέληση να προχωρήσουμε στην διοργάνωση» είπε αρχικά.

«Θέλω να έχουμε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, σε προωθημένες θέσεις στο γήπεδο. Κάποιες φορές το καταφέρνουμε, κάποιες όχι, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Ενδεχομένως η έδρα και η παρουσία του κόσμου να δημιουργεί διαφορετική αίσθηση και ο ποδοσφαιριστής μας να αισθάνεται πιο άνετα για να αποδώσει. Η Κοπεγχάγη δεν θα διαφοροποιήσει το στυλ της, δεν μπορεί να παρεκκλίνει. Περιμένω να παίξει με τον ίδιο τρόπο, επιτιθέμενη, αλλά αφήνοντας κάποια κενά.


Δεν θα έλεγα ότι είναι τελικός, είναι απλώς πολύ σημαντικό. Όποιος πάρει την νίκη κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση, αλλά δεν θα την τελειώσει την κατάσταση. Σε όποια θέση και να βρεθούμε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την Σλόβαν. Δεν είναι επιθετική αλλά έχει πολύ καλή οργάνωση και εμπειρία και θα αντιμετωπίσει και εμάς και την Κοπεγχάγη. Έχουν ελπίδες ακόμη και για την πρώτη θέση. Είναι σημαντική η πρώτη θέση γιατί δίνει κατευθείαν θέση στους 16 και με μία καλή κλήρωση εκεί μπορείς να περιμένεις κάτι καλό», συμπλήρωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.


Για την αμυντική αστάθεια: «Αυτή είναι η γνώμη μου. Κάποια γκολ τα θεωρώ δώρα και είναι καταστάσεις που θα μπορούσαμε να τις είχαμε αποφύγει και το ξέρετε. Έχουμε παίκτες που έπαιζαν πέρσι, άλλους που ήρθαν από ένα διαφορετικό περιβάλλον και για όλους χρειάζεται προσαρμογή. Όσο διαρκεί αυτό δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση. Οι αντιδράσεις δεν είναι αυτές που θα θέλαμε. Τα γκολ, ξεκινώντας από το Δουβλίνο και με τα Γιάννινα και τον Βόλο και τον Ολυμπιακό θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Θα πρέπει να παλεύουμε για να παίρνουμε αποτελέσματα στις δύο διοργανώσεις που είμαστε τώρα. Θα περάσουμε, σίγουρα, από μία περίοδο θα υπάρχει ο τερματοφύλακας που σώσει την εστία μας, είναι από τους άγραφους νόμους, αλλά αυτή την στιγμή, ίσως, θα πρέπει να υποφέρουμε. Και δεν ανέφερα τα γκολ με την Σλόβαν και με την Κοπεγχάγη που υπό άλλες συνθήκες νομίζω ότι δεν θα τα πετύχαινε ο αντίπαλος».


Για τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Πολλές ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη έχουν μεταπτώσεις, είτε από τι πρωτάθλημα στην Ευρώπη, είτε το αντίθετο. Δεν υπάρχουν σταθερά αποτελέσματα, αλλά είναι φυσιολογική κατάσταση. Υπάρχει μία γενικότερη κόπωση και σωματική και πνευματική. Με τις αλλαγές προσώπων δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα γιατί κάποιες φορές επηρεάζουν και τα ταξίδια. Μπορεί να γυρίσεις 3-4 το πρωί στο σπίτι. Ακόμη και να παίξεις αργά στην έδρα σου μπορεί να μην κοιμηθείς καλά. Εμείς θέλουμε να βρίσκουμε τις προτεραιότητες χωρίς να παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας».


Για τον χρόνο απουσίας του Αουγκούστο: «Σίγουρα δεν θα παίξει στα δύο επόμενα και δεν ξέρουμε αν θα είναι έτοιμος και για το πρώτο παιχνίδι μετά την διακοπή. Είναι ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων που χρειάζεται για την απόκατάστασή του. Ο τραυματισμός που τον κράτησε εκτός τον Αύγουστο ίσως να μην τον άφησε να ανταπεξέλθει στα απανωτά παιχνίδια. Ενδεχομένως το ρίσκο να ήταν μεγαλύτερο και βρέθηκε σήμερα σε αυτή την κατάσταση».


Για τους τραυματισμούς: «Υπάρχει μία δύσκολη κατάσταση και πρέπει να βλέπουμε λεπτό με λεπτό, αγώνα με αγώνα και να βλέπουμε το ρίσκο σε κάθε παίκτη. Με τους αγώνες κάθε τρεις μέρες υπάρχουν καταστάσεις που δεν μπορεί να τις δει ο κόσμος οπότε εμείς πρέπει να τις λάβουμε υπόψιν».


Για τα ρίσκα που είναι αναγκασμένος να πάρει και να βοηθήσουν οι μεταγραφές: «Ακόμη και να υπάρξουν μεταγραφές και όποια μορφή ενίσχυσης εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε σε ένα πρόγραμμα τριών ημερών. Θέλω να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση μέχρι τέλη Μάϊου γιατί αυτό θα σημαίνει ότι είμαστε κοντά σε στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. Είναι ξεκάθαρο ότι αν μία ομάδα δεν παίζει ανά τρεις ημέρες είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσει κάποιες καταστάσεις. Θα έρθει η προσαρμογή στους δικούς μας παίκτες, θα μας βοηθήσει και στην νοοτροπία νικητή. Υπάρχουν παίκτες που μπορεί να μην ένιωθαν 100% ότι πρέπει να παίζουν κάθε ματς για να κερδίσουν και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Αν εμένα δεν με ακούτε να παραπονιέμαι για τους τραυματισμούς σημαίνει ότι είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε».


Για τις συζητήσεις ανανέωσης με Μιχαηλίδη και Τσιγγάρα: «Τα σχόλια για τα συμβόλαια ανήκουν στον άνθρωπο δίπλα μου και όχι σε εμένα. Τον Τσιγγάρα τον εκτιμώ πολύ αλλά έχουμε πολλούς παίκτες στον χώρο του κέντρου. Είναι δική μου απόδαση ο τρόπος που χρησιμοποιείται. Δεν μπορούμε να έχουμε πέντε παίκτες στο ροτέισον, αν συμβεί αυτό θα χάσει την ταυτότητά της η ομάδα. Αν ήταν στο χέρι μου θα υπέγραφα ο ίδιος την ανανέωση γιατί στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις την στιγμή που θα αγωνιστείς. Ο Μιχαηλίδης είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται και όλοι είναι ικανοποιημένοι».