Άκπομ: «Το ότι πήραμε το πρωτάθλημα πριν δύο χρόνια δεν σημαίνει ότι είναι ίδια η κατάσταση» (vid)

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ μίλησε για το ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας αλλά και τη δική του παρουσία στην ομάδα.

Άκπομ: «Το ότι πήραμε το πρωτάθλημα πριν δύο χρόνια δεν σημαίνει ότι είναι ίδια η κατάσταση» (vid)

Να κάνει την καλύτερη δυνατή σεζόν με τον ΠΑΟΚ θέλει ο Τσούμπα Άκπομ σύμφωνα με όσα είπε στη συνέντευξη τύπου πριν από το παιχνίδι με τη Σλόβαν.

«Είναι μια διαφορετική κατάσταση για μένα την ομάδα μετά την επιστροφή μου. Πάντα χρειάζεται χρόνος για τους καινούργιους παίκτες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα, να μάθουμε τα θέλω του προπονητή. Είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων, το καλό είναι σε αυτό το μεταβατικό στάδιο κερδίζουμε και ανεβάζουμε ψυχολογία.

Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα στον ΠΑΟΚ, εδώ έζησα την καλύτερη περίοδο της καριέρας μου. Θέλω να επαναλάβω την σεζόν εκείνη ξανά και να βελτιωθώ, για να φτάσω στο επίπεδο της χρονιάς που πήραμε το πρωτάθλημα.

Νομίζω ότι ο κόσμος εκτός ομάδας δεν μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να υπάρχει ταξίδι και παιχνίδι ανά 2-3 μέρες. Σε επηρεάζει και αγωνιστικά και ψυχολογικά, το να βλέπεις τόσο λίγο την οικογένεια σου, αυτό το καταλαβαίνουν καλά οι παίκτες και ο προπονητής. Μπορεί να μην ήμασταν αυτοί που έπρεπε στα εκτός έδρας ματς, αλλά σημασία έχει που πήραμε τις νίκες και ανεβάσαμε ψυχολογία.

Χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής, παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον είναι για μένα οικείο. Να γνωρίσουμε τους νέους συμπαίκτες μου, να καταλάβω τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και να αντιληφθώ τον τρόπο παιχνιδιού.

Δεν θέλω να συγκρίνω το πώς ήμουν στην πρώτη περίοδο στην ομάδα με το σήμερα. Είναι σημαντικό ότι ο προπονητής επέστρεψε στην ομάδα. Αυτό που θέλω να κάνω είναι ένα πιέσω τον εαυτό μου για να βελτιωθώ και να τα δίνω όλα όταν μου δίνεται ευκαιρία. Τα πράγματα αλλάζουν σε ψυχολογικό επίπεδο και γενικότερα, το ότι πήραμε το πρωτάθλημα πριν 2 χρόνια δεν σημαίνει ότι είναι ίδια η κατάσταση».