Ραζβάν Λουτσέσκου: «Θέλω την πρωτιά στον όμιλο» (vid)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για τον αγώνα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας το βράδυ της Πέμπτης (30/9) για το Europa Conference League.

Ραζβάν Λουτσέσκου: «Θέλω την πρωτιά στον όμιλο» (vid)

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης από τη στιγμή που η ομάδα του θα βρεθεί στους 6 βαθμούς αφήνοντας χωρίς βαθμό τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

«Είναι σημαντικό ματς για εμάς ειδικά για την προσπάθεια της πρόκρισης και δεν αναφέρομαι στην πρωτιά τη δεδομένη στιγμή, αλλά στην πρόκριση. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για τη νίκη. Αν καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη θα φτάσουμε στους έξι βαθμούς αλλά θα παραμένουν άλλα τέσσερα ματς.

Αλλά ψυχολογικά σίγουρα θα έχουμε τεράστια ώθηση αν θα έχουμε διαφορά έξι βαθμών από τον αυριανό αντίπαλο μας. Αλλά η πρόκριση κρίνεται στο τέλος όταν την έχεις εξασφαλίσει μαθηματικά».

Για το αν διακρίνει στους παίκτες του και το κίνητρο της εκδίκησης επειδή αυτή η ομάδα είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ πριν από δυο χρόνια:

«Όχι δεν το βλέπω έτσι. Δεν το νιώθω και στους παίκτες μου αυτό. Δεν το σκεφτόμαστε έτσι. Απλά είναι ένα πρώτο βήμα για να πάρουμε την πρόκριση. Αυτό σκέφτονται οι παίκτες μου. Θέληση για ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Αλλά εκείνο το ματς μπορεί να μας διδάξει πως δεν θα έχουμε εύκολο ματς απέναντι στην Σλόβαν. Αρα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι με ενέργεια ώστε να κερδίσουμε το ματς. Απαγορεύεται να είμαστε χαλαροί».

Για τη διαχείριση του Βιεϊρίνια και το καλό κλίμα στην ομάδα ακόμη και το πάθος που βγάζουν όσοι βλέπουν το ματς από τον πάγκο:

«Ο Αντελίνο θα είναι στην αποστολή μαζί μας. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να αγωνιστεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά θα είναι μαζί μας. Θα πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση του γιατί έχουμε αμέσως μετά και το ματς με τον ΟΦΗ και δεν θέλω να ρισκάρω κάτι.

Ο στόχος μας αύριο η νίκη, η πρωτιά στον όμιλο ώστε να πάμε απευθείας στους «16» και όλα τα παιδιά είναι αφοσιωμένα σε αυτό. Σαν τρελός θέλω να περάσουμε και να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση αλλά χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση. Δεν θα έχουμε τον Μουργκ αύριο αλλά όλοι οι άλλοι παίκτες που έχουν προβλήματα τραυματισμών περιμένω την επιστροφή τους μετά την διακοπή του Πρωταθλήματος.

Σε αυτό το διάστημα θα δουλέψουν και αναφέρομαι στους Βαρέλα, Κρέσπο, Ελ Καντουρί ενώ ο Ινγκασον ίσως θέλει παραπάνω χρόνο και θα τον περιμένουμε. Είμαι χαρούμενος για το καλό κλίμα στην ομάδα αλλά αυτό είναι το φυσιολογικό. Κάθε ομάδα που στοχεύει στους τίτλους πρέπει να έχει αυτό το κλίμα και δεν θα πρέπει να αποτελεί είδηση.

Ο καθένας στην ομάδα αισθάνεται σημαντικός ακόμη και εκείνος που μπορεί να μην έχει παίξει ακόμη. Θέλουμε το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο, την ευρωπαϊκή πορεία, η σεζόν είναι μεγάλη, όλους τους χρειαζόμαστε και αυτό αφορά και την καθημερινή προπόνηση. Ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος να παίξει γιατί σίγουρα θα παίξει κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Δείτε τι γίνεται στο τέλος κάθε αγώνα με τις αλλαγές. Οσοι μπαίνουν είναι σημαντικοί και έτσι πρέπει να αισθάνονται. Πολύτιμοι είτε για να κρατήσουμε ένα αποτέλεσμα είτε για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Μια ομάδα δυναμώνει όταν μπορεί να πάρει το μέγιστο από κάθε ποδοσφαιριστή που έχει στο ρόστερ της. Είναι διαφορετικό να έχεις μια ομάδα που θα παίζουν μόνο 12-13 παίκτες και διαφορετικό να έχεις 18 παίκτες που όλοι θα αισθάνονται βασικοί και αυτό σου δίνει λύσεις.

Ο κάθε παίκτης πρέπει να βρει κίνητρο ακόμη και αν δεν παίζει συχνά. Να παλέψει. Υπάρχει και η μεταγραφική περίοδος για όσους αισθάνονται δυσαρεστημένοι....».

Για την παρουσία του Αουγκούστο πίσω από τον φορ στα δυο τελευταία ματς με Αστέρα-ΑΕΚ:

«Δίνει ενέργεια, πολλά τρεξίματα, επιθετικότητα αλλά είναι επίσης αυτός που δίνε τη δυνατότητα να ξεκουράζονται κάποιοι παίκτες ή να αναδεικνύουν επιθετικές αρετές όπως ο Μπίσεσβαρ».

Για το αν μπορεί ο Σίντκλεϊ να βγάλει συνεχόμενα ενενηντάλεπτα και αν και ο Ροντρίγκο μπορεί να βοηθήσει εκεί (στους αγώνες στην Ελλάδα):

«Είναι αλήθεια ότι ο Σίντκλεϊ βρίσκεται σε μια καλή κατάσταση. Είναι σημαντικό ότι έκανε μια καλή προετοιμασία και έπαιξε φιλικά με την προηγούμενη ομάδα του. Διακρίνω χαρά και θέληση να παίζει για αυτό και δεν ανησυχώ γιατί έχει κάνει και καλή προετοιμασία. Με αυτό τον ενθουσιασμό που ήρθε του δώσαμε συνεχόμενα παιχνίδια.

Είναι καλό που θα επιστρέψει ο Βιεϊρίνια. Για τον Ροντρίγκο; Είμαι τόσο στεναχωρημένος γιατί έπρεπε να τον αποκλείσω από την λίστα της UEFA αλλά ήμουν αναγκασμένος να το κάνω με τους περιορισμούς των ξένων. Δεν μπορούσα να κάνω και κάτι άλλο. Δεν μπορούσα να αφήσω εκτός τον Σίντκλεϊ, τον Τέιλορ, τον Αουγκούστο ή τον Τσούμπα ακόμη και τον Εσίτι που έχει στοιχεία που δεν έχει άλλος παίκτης στην ομάδα.

Ο Ροντρίγκο είναι χρήσιμος και πολύτιμος για εμένα και ήταν δύσκολο να πάρω αυτή την απόφαση. Είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας και απόλυτα επαγγελματίας παίκτης ο Ροντρίγκο. Και ξέρει ότι είναι μεγάλη η σεζόν και θα είναι απαραίτητος για την ομάδα.

Για αυτό και δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και δεν νιώθει πως είναι ξένο σώμα. Το ίδιο θέλω να κάνουν και οι άλλοι παίκτες. Επίσης δεν έχω κανένα παράπονο από τη συμπεριφορά του Καγκάβα. Δουλεύει καλά στην προπόνηση, φανταστικός παίκτης αλλά είναι στην ίδια κατάσταση με τον Ροντρίγκο. Σιχαίνομαι να παίρνω τέτοιες αποφάσεις».

Τέλος αναφέρθηκε και στην δήλωση του Σαββίδη για το ότι η ενότητα πρέπει να είναι η καλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ:

«Θέλετε να ακούσετε από μένα αυτό που ήδη ξέρετε; Είμαι εδώ για να διαπιστώνω πράγματα. Ξέρω ότι η ατμόσφαιρα δεν ήταν καλή στην ομάδα. Το πρώτο πράγμα είναι να έχεις ενότητα σε ότι και αν κάνεις. Σαφώς και κάθε προσωπικότητα μέσα στην ομάδα διαφέρει αλλά όλοι πρέπει να βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους.

Για να είμαστε νικητές, πρέπει να είμαστε ο ένας κοντά στον άλλο, να έχουμε θετική σκέψη και να ενώσουμε την ποιότητα του κάθε παίκτη ώστε να κάνουμε ένα δυνατό σύνολο. Έχω την ευθύνη για αυτό. Όπως και ο κόσμος που στα τελευταία ματς είχε ενέργεια από την αρχή ως το τέλος και ήταν κοντά μας. Χρειαζόμαστε να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι».