Άρης: Τα προφίλ των Κουόπιο και Βόσκλα!

Μια εκ των Κουόπιο και Βόσκλα θα αντιμετωπίσει ο Άρης - αν προκριθεί - στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. Διαβάστε τα προφίλ. 

Άρης: Τα προφίλ των Κουόπιο και Βόσκλα!

Ο Άρης έχει μπροστά του δύο δυνατά παιχνίδι με την Αστάνα για να προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League. Αν περάσουν οι «κίτρινοι» τότε θα βρουν απέναντι τους μια εκ των Κουόπιο και Βόσκλα.

Η Κουόπιο τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας και κατέκτησε το Κύπελλο. Με χρώμα ίδιο με του Άρη (κίτρινο) ιδρύθηκε το 1998 και η έδρα της «Savon Sanomat Areena» μπορεί να φιλοξενήσει 5.000 θεατές.

Τεχνικός ηγέτης είναι ο Φινλανδός Σίμο Βαλακάρι. Πέρσι έκανε την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία στην ιστορία της φτάνοντας ως τα playoffs του Europa League, όπου αποκλείστηκε χάνοντας με 3-1 από την Κλουζ. Φέτος στον πρώτο γύρο του Conference League απέκλεισε τη Νόα από την Αρμενία χάνοντας με 1-0 εκτός έδρας, αλλά νικώντας με 5-0 στη ρεβάνς.

Η Βόρσκλα τερμάτισε πέμπτη την περασμένη σεζόν στην Ουκρανία. Ιδρύθηκε το 1955, χρώματά της είναι το άσπρο και το πράσινο και έδρα της το «Butovsky Vorskla Stadium» (25.000 θεατών). Στην ιστορία της έχει κατακτήσει μόνο ένα Κύπελλο (2009). Προπονητής της είναι ο Ουκρανός Γιούρι Μαξίμοφ.

Φέτος συμμετέχει για ένατη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη έχοντας κορυφαίες στιγμές δύο παρουσίες στους ομίλους του Europa League, τις σεζόν 2011/12 και 2018/19.