ΠΑΟΚ: Τα προφίλ των Ντουντελάνζ και Μποέμιανς

Την Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο ή την Μποέμιανς από την Ιρλανδία θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

ΠΑΟΚ: Τα προφίλ των Ντουντελάνζ και Μποέμιανς

Ευνοϊκή ήταν η κλήρωση του ΠΑΟΚ ενόψει της συμμετοχής του στον τρίτο προκριματικό γύερο του Europa Conference League. Ο «δικέφαλος του βορρά» θα βρει στο δρόμο του μία εκ των Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) ή Μποέμιανς (Ιρλανδία), που φυσικά λογίζονται αντίπαλοι στα μέτρα του.

Η Ντουντελάνζ κατετάγη πέρσι δεύτερη στο Λουξεμβούργο, πίσω από την Φόλα Ες. Ιδρύθηκε το 1991, χρώματά της είναι το άσπρο, το κίτρινο και το μαύρο και έδρα της το «Stade Jos Nosbaum» (2.500 θεατών). Έχει κατακτήσει 14 φορές το πρωτάθλημα και οκτώ το Κύπελλο στην χώρα της.

Προπονητής είναι και στη φετινή περίοδο ο Πορτογάλος Κάρλος Φανγκέιρο, ενώ στο ρόστερ της βρίσκονται αρκετοί διεθνείς με το Λουξεμβούργο. Στις δύο προηγούμενες σεζόν έφθασε στους ομίλους του Europa League. Το 2018/19 αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό από τον οποίο ηττήθηκε δύο φορές (0-2, 1-5).

Η Μποέμιανς κατετάγη δεύτερη πέρσι στο πρωτάθλημα της Ιρλανδίας πίσω από την Σάμροκ Ρόβερς. Ιδρύθηκε το 1890 και χρώματά της είναι το κόκκινο και το μαύρο, ενώ αγωνίζεται στο «Dalymount Park» του Φίμπσμπορο (3.500 θεατών), στο προάστιο του Δουβλίνου.

Προπονητής είναι και φέτος ο Ιρλανδός Κιθ Λονγκ, στο ρόστερ βρίσκονται κυρίως παίκτες από την Ιρλανδία και την Αγγλία. Δεν έχει καταφέρει να συνεχίσει πέρα από τον δεύτερο προκριματικό γύρο σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε φέτος τη Στιάρναν από την Ισλανδία με νίκη 3-0 εντός έδρας και ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας.