ΑΕΚ: Τα προφίλ των Έλφσμποργκ και Μιλσάμι

Η ΑΕΚ έμαθε το μεσημέρι της Δευτέρας (19/7) τους πιθανούς αντιπάλους της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. Δείτε τα προφίλ των Έλφσμποργκ και Μιλσάμι

ΑΕΚ: Τα προφίλ των Έλφσμποργκ και Μιλσάμι

Εφόσον αποκλείσει τη Βέλεζ, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League μια εκ των Έλφσμποργκ και Μιλσάμι.

Τη δευτεραθλήτια Σουηδίας του 2020 μπορεί να ξαναβρεθεί στον δρόμο της ΑΕΚ μετά τη σεζόν 2007/08. Τότε οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αντιμετωπίσει την Έλσφσμποργκ για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA και το μοναδικό ματς είχε λήξει 1-1 στο Μπόρας με γκολ του Χάρη Παππά. Η πιθανή αντίπαλος της ΑΕΚ ιδρύθηκε το 1904, έχει χρώματα το κίτρινο και το μαύρο και έδρα την «Μπόρας Αρένα» στο Μπόρας (16.200 θεατών).

Στην ιστορία της έχει κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα και τρεις το Κύπελλο. Στον πάγκο της είναι ο Σουηδός Τζίμι Τέλιν και το ρόστερ της αποτελείται από Σκανδιναβούς και μόνο έναν παίκτη από την Γκάμπια.

Η Μιλσάμι τερμάτισε τρίτη στη Μολδαβία. Ιδρύθηκε μόλις το 2005, έχει χρώματα το λευκό και το κόκκινο και έδρα το «Complexul Sportiv Raional» (2.500 θεατών). Στην ιστορία της έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα μια φορά (2015) και το Κύπελλο άλλες δύο. Προπονητής της είναι ο Μολδαβός Σεργκέι Ντουμπρόβιν.

Στην Ευρώπη παίζει φέτος για όγδοη χρονιά έχοντας φτάσει μέχρι τα playoffs του Europa League το 2016. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Σαράγεβο από τη Βοσνία με 0-0 εντός και 1-0 εκτός έδρας.