Europa Conference League: Στο γκρουπ των «ανίσχυρων» ο Άρης

Οριστικά στο γκρουπ των «ανίσχυρων» θα είναι ο Άρης ενόψει της κλήρωσης της 16ης Ιουνίου για τον β' προκριματικό του Europa Conference League της UEFA.

Europa Conference League: Στο γκρουπ των «ανίσχυρων» ο Άρης

Άτυχος στάθηκε ο Άρης ενόψει της συμμετοχής του στον β' προκριματικό γύρο του Europa Conference League, καθώς βάσει της κατάταξής του στο ranking της UEFA τοποθετήθηκε στο γκρουπ των «ανίσχυρων» του νεοσύστατου θεσμού.

Ο Άρης ουσιαστικά «πληρώνει» τις συγκυρίες, αλλά και το δικό του μεγάλο σφάλμα της περασμένης σεζόν, όταν αποκλείστηκε πολύ νωρίς από το Europa League με «θύτη» την άσημη Κόλος Κοβαλίβκα, με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να συγκεντρώσει πολύ περισσότερους βαθμούς στην κατάταξη της UEFA.

Συν τοις άλλοις, η Βαντούζ από το Λιχτενστάιν πήρε το εισιτήριο για την Ευρώπη χωρίς να διεξαχθεί το κύπελλο της χώρας λογω της πανδημίας, ενώ την ίδια ώρα η Μακάμπι Χάιφα πήρε το πρωτάθλημα στο Ισραήλ, με συνέπεια να στείλει στο Conference τη Μακάμπι Τελ Αβιβ, η οποία φυσικά έχει πολύ περισσότερους βαθμούς από τον Άρη.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι ο Άρης έμεινε εκτός του γκρουπ των «ισχυρών» για μόλις 50 βαθμούς! Για του λόγου το αληθές, η Κλάκσβικαρ από τα Νησιά Φερόε έχει 5.250 βαθμούς, αφήνοντας εκτός «ισχυρών» την ομάδα της Θεσσαλονίκης που έχει 5.200...