Ολυμπιακός - Κράσνονταρ: Το γκολ του Βαλμπουενά στο Κράσνονταρ! (vid)

Ο Γάλλος σταρ του Ολυμπιακού έχει σκοράρει εναντίον της Κράσνονταρ στην έδρα της και ετοιμάζεται να οδηγήσει την ομάδα του στην πρόκριση. Η καθοριστική συμβολή του στα γκολ επί της Μπασάκ, η ηγετική παρουσία του, τα φαρμακερά «στημένα», οι μάχες σε όλο το γήπεδο!

Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν επιθετικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μπασακσεχίρ, έπειτα και από τη συμβολή που είχε στην προηγούμενη επιτυχία επί της Πλζεν. Και πλέον ετοιμάζεται να οδηγήσει την ομάδα του και στο τελευταίο βήμα πριν από την επιστροφή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο πολύπειρος άσος έχει ήδη δικαιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τν επιλογή της απόκτησής του, καθώς πέραν των όσων κάνει δημιουργικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι και ένας μεγάλος μαχητής, με αστείρευτες πλέον δυνάμεις και ικανός να παίζει σε κάθε αγώνα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε υψηλότατο επίπεδο απόδοσης.
Ο Βαλμπουενά ήταν αυτός που είχε την εκτέλεση του κόρνερ στο πρώτο γκολ επί της Πλζεν, στη ρεβάνς της πρόκρισης. Ο Γκιγιέρμε είχε σκοράρει και ο Γάλλος αντικαταστάθηκε για να πανηγυρίσει έξαλλα μπαίνοντας μέχρι μέσα στο τερέν ώστε να συγχαρεί τους συμπαίκτες του για τα άλλα τρία γκολ εκείνης της βραδιάς κόντρα στους Τσέχους.

Με την Μπασάκ η συνεισφορά του Βαλμπουενά ήταν ολοκληρωτική για να έρθει ο πεντακάθαρος αποκλεισμός της τουρκικής ομάδας, την οποία ο Ολυμπιακός νίκησε δύο φορές. Στην Κωνσταντινούπολη με τη σέντρα ακριβείας του Γάλλου για το γκολ του Μασούρα, ενώ στο « Γ.Καραϊσκάκης» ο Βαλμπουενά ήταν αυτός που εκτέλεσε το φάουλ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ με τον Σεμέδο και αξιοποίησε ο ίδιος το πέναλτι που κέρδισε ο Ραντζέλοβιτς, ώστε να γίνει το 2-0 και να επισφραγιστεί η πρόκριση. Σε μία φάση στην οποία ο Γάλλος ήταν αυτός που έδωσε στον κατάλληλο χρόνο την πάσα στον Σέρβο, προκειμένου να κάνει την κίνηση και να ανατραπεί από τον στόπερ της Μπασάκ για να πάρει ο Ολυμπιακός το πρώτο του πέναλτι στη φετινή σεζόν.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού που έχει εμπειρία από την έδρα της ρωσικής ομάδας, η οποία θα είναι στο δρόμο του Ολυμπιακού στις 21 και 27 Αυγούστου, στη δοκιμασία των πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους.

Τη σεζόν 2014-15 ο Γάλλος άσος είχε πάρει μεταγραφή με ένα μεγάλο ποσό για την Ντιναμό Μόσχας και αγωνίστηκε στο ρωσικό πρωτάθλημα.

Στα τέλη Αυγούστου του 2014, πριν από ακριβώς πέντε χρόνια δηλαδή, η Ντιναμό είχε παίξει στην έδρα της Κράσνονταρ με τον Βαλμπουενά να είναι βασικός και να ανοίγει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 35΄! Στις αρχές της επανάληψης ο Νομπόα είχε κάνει το 0-2 και ο Βαλμπουενά είχε πανηγυρίσει τη νίκη στο φινάλε, έχοντας μάλιστα κάνει ο ίδιος εξαιρετική εμφάνιση.

Είναι σαφώς ένα μπόνους για τον ηγέτη του Ολυμπιακού στο δημιουργικό κομμάτι αυτή η εμπειρία που έχει από την έδρα της Κράσνονταρ στο Κουμπάν. Σε εκείνο το ματς ήταν περίπου 13.000 οπαδοί των γηπεδούχων στο παλιό γήπεδο της ομάδας, ενώ τώρα θα παίξει στο επιβλητικό «Κράσνονταρ Στάντιον» στο γήπεδο που χωράει 35.000 θεατές και σίγουρα θα είναι γεμάτο στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό.

Ο Βαλμπουενά είχε παίξει στο ματς του δεύτερου γύρου που είχε γίνει τον Μάιο του 2015 στην έδρα της Ντιναμό και είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Με τον Γάλλο να είναι βασικός από την αρχή έως το φινάλε, δίχως να σκοράρει αυτή τη φορά.

Για τον Ματιέ Βαλμπουενά υπάρχει θαυμασμός στον Ολυμπιακό. Όχι για την ποιότητά του που ήταν κάτι δεδομένο ότι θα εμφανιστεί. Αλλά για τον επαγγελματισμό του, την συνεχή βελτίωση στην φυσική του κατάσταση που του επιτρέπει να παίζει όλο και καλύτερα, αλλά και όλο και περισσότερο στη διάρκεια των αγώνων.

Όπως επίσης και για το μεγάλο πάθος που έχει ώστε να βοηθήσει σε κάθε παιχνίδι τον Ολυμπιακό και να μπορέσει να συμμετάσχει και ο ίδιος μαζί τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, σε μια ευκαιρία καριέρας να βρεθεί ξανά στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης. Είναι μια μεταγραφή από «χρυσάφι» για την πειραϊκή ομάδα και σαφέστατα μια δικαίωση για τον Μαρινάκη που τον πίστεψε και για τους Καρεμπέ και Μοντέστο που έκαναν μεγάλη προσπάθεια για αν τον πείσουν να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όπως φυσικά και για τον Πέδρο Μαρτίνς που θεώρησε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να έχει έναν τόσο ποιοτικό ποδοσφαιριστή στο δυναμικό του.