Ο Ολυμπιακός το μεσημέρι της Τετάρτης στην Νιόν (19/6, 13:00, LIVE στο fosonline.gr) μαθαίνει τον αντίπαλο του στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η κλήρωση μπορεί να φέρει δύο αντιπάλους στο δρόμο των «ερυθρόλευκων» για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης: Την Βικτόρια Πλζεν ή την PSV Αϊντχόφεν.

Βικτόρια Πλζεν

Πρόκειται για ομάδα από την Τσεχία και η θεωρητικά πιο βατή από τους δύο αντιπάλους για τον Ολυμπιακό.

Στο πρωτάθλημα της Τσεχίας τερμάτισε στη δεύτερη θέση, με πέντε βαθμούς λιγότερους από την πρωταθλήτρια Σλάβια Πράγας. Σε 35 αγώνες σημείωσε 24 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Την σεζόν 2018-19 η Πλζεν αγωνίστηκε στους ομίλους του Champions League μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τερματίζοντας στην τρίτη θέση (νίκησε στην ισοβαθμία την ΤΣΣΚΑ). Στο Europa League αποκλείστηκε στη φάση των «32» από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ

PSV Αϊντχόφεν

Η «αιώνια» αντίπαλος του Άγιαξ στην Ολλανδία είναι μια ομάδα που ο Ολυμπιακός θα ήθελε να αποφύγει, ειδικά σε σύγκριση με τους Τσέχους.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε κοντραρίστηκε μέχρι το τέλος με τον Άγιαξ για την κατάκτηση της Eredivisie, τερματίζοντας τελικά δεύτερη με διαφορά τριών βαθμών από τον πρωταθλητή «Αίαντα».

Στο Champions League προκρίθηκε επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στους ομίλους, αλλά στη συνέχεια κληρώθηκε στο ίδιο γκρουπ με Μπαρτσελόνα, Τότεναμ και Ίντερ, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τελευταία θέση, χωρίς να πανηγυρίσει νίκη, ολοκληρώνοντας άδοξα την ευρωπαϊκή της πορεία.

Διαβάστε περισσότερα για τις πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού ΕΔΩ