Στη Γαλλία ξέχασαν (;) το εφετινό Champions League

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε μεν να διακόψει τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αλλά πλέον θα πρέπει να αποφασίσει (μεταξύ άλλων) και τι θα γίνει με την παρουσία των Παρί Σεν Ζερμέν και Λιόν στο εφετινό Champions League.

Στη Γαλλία ξέχασαν (;) το εφετινό Champions League

Πρόωρα ολοκληρώθηκε τελικά η εφετινή αγωνιστική περίοδος στη Γαλλία, καθώς η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να βάλει οριστικά «λουκέτο» στα επαγγελματικά πρωταθλήματα εξαιτίας του κορονοϊού. Ο Πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ γνωστοποίησε πως δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο πριν από τον Σεπτέμβριο και έριξε τους τίτλους τέλους για την τρέχουσα σεζόν.

Έτσι, ενόψει της συνέχειας αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν η Παρί Σεν Ζερμέν θα κατακτήσει τελικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας, με βάση την βαθμολογία όπως είναι σήμερα, καθώς οι «πρωτευουσιάνοι» είναι πρωτοπόροι στην κατάταξη, τι θα συμβεί με την υπόθεση παραμονής/υποβιβασμού στη Ligue 1, αλλά και σε ποιες ομάδες θα δοθούν τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» για την επόμενη περίοδο.

Αυτά όμως δεν είναι και τα μοναδικά θέματα που θα απασχολήσουν τους Γάλλους, αφού η εφετινή σεζόν έχει ένα ακόμα «σκέλος» και δεν είναι μόνο οι εγχώριες διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, το τι θα γίνει και με το εφετινό Champions League, καθώς σίγουρα δεν μπορεί να ξέχασαν ότι έχουν και δύο ομάδες που συνεχίζουν εφέτος στα μεγάλα «σαλόνια» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και (καλώς εχόντων των πραγμάτων) η UEFA τις περιμένει να αγωνιστούν σε μερικούς μήνες. Ο λόγος φυσικά για την Παρί Σεν Ζερμέν και την Λιόν.

Στους «8» ήδη η Παρί, περιμένει τη ρεβάνς στο Τορίνο η Λιόν

Η Παρί έχει ήδη πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League έχοντας αποκλείσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην φάση των «16» του θεσμού και περιμένει τον επόμενο αντίπαλό της στην διοργάνωση, όπου ένα παιχνίδι θα πρέπει να το δώσει εντός έδρας. Από κει και πέρα, υπάρχει και η Λιόν, η οποία βρίσκεται κοντά σε μία μεγάλη πρόκριση, καθώς νίκησε στο πρώτο ματς την Γιουβέντους με 1-0 στη Γαλλία και θα κληθεί να το υπερασπιστεί στη ρεβάνς στο Τορίνο για να περάσει και αυτή στην τελική 8άδα.

Αυτό λοιπόν είναι ένα ακόμα σοβαρό θέμα που θα πρέπει να κοιτάξουν στην Γαλλία και αν τελικά οι αρμόδιες Αρχές της χώρας θα επιτρέψουν στις ομάδες τους να αγωνιστούν κεκλεισμένων των θυρών (ειδικά η Παρί που σίγουρα έχει προκριθεί στον επόμενο γύρο) ή αν οι σύλλογοι θα δώσουν τα παιχνίδια τους σε ουδέτερη έδρα.

Από κει και πέρα, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι αποφάσεις για τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου κι αν θα βγουν και εκεί τα «μαχαίρια» από τις ομάδες, όπως συνέβη πρόσφατα και στην Ολλανδία που μπήκε και εκεί «λουκέτο» στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Μπορεί η Παρί Σεν Ζερμέν να έχει ξεφύγει (με ματς λιγότερο) με 12 πόντους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Σαμπιονά από την δεύτερη Μαρσέιγ, ωστόσο ενδιαφέρον θα έχει για το αν θα αντιδράσει για παράδειγμα η Λιλ, η οποία βρίσκεται στο -1 από την τρίτη Ρεν και το τελευταίο «εισιτήριο» που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν.