Πώς έζησε οπαδός της Λέγκια δυο μέρες με Θύρα 7 και Delije στο Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας (pics)

Οπαδός της Λέγκια περιγράφει την εμπειρία του από το ταξίδι στην Ελλάδα για τον αγώνα Ολυμπιακός- Ερυθρός Αστέρας 1-0 παρέα με τους οργανωμένους των Θύρα 7- Delije .

Πώς έζησε οπαδός της Λέγκια δυο μέρες με Θύρα 7 και Delije στο Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας (pics)

Οπαδός της Λέγκια, ονόματι Γιάτσεκ, ταξίδεψε 2.500 χιλιόμετρα, από τη Βαρσοβία στην Αθήνα για να ζήσει την εμπειρία της συνύπαρξης Θύρας 7- Delije στον αγώνα Ολυμπιακός- Ερυθρός Αστέρας 1-0 για την τελευταία αγωνιστική του Champions League.

Tις εντυπώσεις του δημοσίευσε τώρα που βρήκε χρόνο λόγω κορονοϊού στο legionisci.com και από εκεί αντιγράφουμε κάποια αποσπάσματα. Γράφει:

«Ξεκινήσαμε για την Αθήνα δύο άτομα, με τον φίλο μου Β, με αεροπλάνο τη Δευτέρα (ο αγώνας ήταν την Τετάρτη). Φυσικά, χωρίς εισιτήρια του αγώνα που είχαν εξαντληθεί από καιρό. Ωστόσο, δεν πιστεύαμε ότι αυτό θα ήταν πρόβλημα, η διαίσθησή μου έλεγε ότι θα βρίσκαμε εισιτήρια με κάποιο τρόπο εκεί.

Την Τρίτη, μετά από περίπου 2 ώρες περιπλάνησης στον Πειραιά, πήγαμε στην παμπ του σταδίου, για να «πάρουμε» εισιτήρια και, φυσικά, να αναπληρώσουμε τους ηλεκτρολύτες. Πρώτα μπήκαμε στην επίσημη παμπ του κλαμπ, αλλά η τιμή της μπύρας (10 ευρώ, τα φιστίκια δωρεάν) μας έκανε να βγούμε γρήγορα. Εξίσου έκπληκτοι με την τιμή ήταν κάποια μέλη της Delije που ήδη καθόταν εκεί. Μίλησα μαζί τους και είπαμε να πάμε σε κάποια φθηνότερη παμπ. Έτσι, πήγαμε στην άλλη πλευρά του δρόμου, όπου υπάρχει μια παμπ που την έχει ένας επικεφαλής της Θύρας 7.

Ήξερα την παμπ των οπαδών του Ολυμπιακού από μια προηγούμενη επίσκεψη στην Αθήνα, αλλά δεν περίμενα ότι πηγαίνοντας εκεί απόγευμα θα έφευγα βράδυ και τι βράδυ. Τα είπαμε με τον ιδιοκτήτη και όχι μόνο εξασφαλίσαμε εισιτήρια αλλά προσκληθήκαμε επίσης σε μια μουσική βραδιά που διοργάνωνε η Θύρα 7 για την Delije!

Όταν μπήκαμε στο χώρο, είδαμε δεκάδες όμορφα τραπέζια με τραπεζομάντιλα, έτσι πιάσαμε ένα από αυτά, και σύντομα η αίθουσα άρχισε να γεμίζει με Σέρβους και Έλληνες. Στη συνέχεια ήρθε νόστιμο ελληνικό φαγητό και αμέτρητες ποσότητες μπύρας. Μπροστά από την αίθουσα υπήρχαν δύο φορτηγά φορτωμένα με το χρυσό ποτό. Όσον αφορά τη μουσική, υπήρχαν τυπικά σερβικά τραγούδια, καθώς και τραγούδια κατά του Κοσόβου.

Φυσικά, υπήρχαν επίσης πολλά τραγούδια υπέρ των δύο κλαμπ και κατά των αντιπάλων, δηλαδή του Παναθηναϊκού και της Παρτιζάν. Φυσικά, πολλές φωτοβολίδες άναψαν κατά τη διάρκεια του κοινού τραγουδιού.

Την Τετάρτη πήγαμε στο Σύνταγμα, όπου τραγουδούσαμε μαζί, ανάψαμε βεγγαλικά. Υπήρχε μια διαδήλωση μουσουλμάνων μεταναστών κάτω από το κοινοβούλιο. Φυσικά, υπήρχε πολλή αστυνομία οπλισμένη ως τα δόντια, και οι Μουσουλμάνοι ήταν απλώς μια χούφτα. Είναι δύσκολο να φανταστώ μια ανάλογη κατάσταση στη Βαρσοβία.

Όταν ξεκίνησε η πορεία, εγώ και ο Β πήγαμε στο γήπεδο αλλά ... με το μετρό. Και αυτό γιατί στις 16 η ώρα είχαμε κανονίσει με τον ιδιοκτήτη της παμπ να παραλάβουμε τα εισιτήρια για τον αγώνα. Στην παμπ μας φιλοξένησαν ξανά σαν βασιλιάδες...

Στην συνέχεια ο οπαδός της Λέγκια περιγράφει πώς εξελίχθηκε το ματς το οποίο έληξε 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού και καταλήγει:

«Μετά τον αγώνα, όταν καθόμασταν σε μια γνωστή παμπ, μας προσκάλεσαν σε μια άλλη εκδήλωση των Θύρας 7 - Delije αλλά μετά από ένα δυο-ποτά επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο. Τέλος, δεν γράφω ότι ελπίζω ότι θα πάω για άλλη μια φορά στην Αθήνα. Επειδή, ξέρω ότι θα πάω».