Τι θα σήμαινε για τον Ολυμπιακό ένας πιθανός αποκλεισμός του Βελγίου

Ποιο το κέρδος του Ολυμπιακού αν η UEFA αποκλείσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το Βέλγιο, το οποίο πάντως έχει αρχίσει να πηγαίνει με τα... νερά της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Τι θα σήμαινε για τον Ολυμπιακό ένας πιθανός αποκλεισμός του Βελγίου

Τα... γυρίζει το Βέλγιο; Υπάρχει πιθανότητα να πει η «Jupiler League» ότι δεν διακόπτεται οριστικά το πρωτάθλημα; Όλα είναι πιθανά, μετά την επαφή που είχε το Σάββατο (4/4) η Λίγκα με την UEFA.

Μια UEFA, η οποία είχε απειλήσει ανοικτά το Βέλγιο ότι αν δεν πάρει πίσω την απόφασή του για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, τότε κινδυνεύουν οι ομάδες της με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της επόμενης σεζόν. Να θυμίσουμε ότι η Μπριζ είτε τώρα με τη διακοπή, είτε αν ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα, θα κατακτούσε τον τίτλο. Είναι πάνω – κάτω η ίδια κατάσταση με τον Ολυμπιακό, καθώς βρίσκεται 15 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Γάνδη.

Σε περίπτωση όμως που το Βέλγιο δεν κάνει πίσω και η UEFA κάνει πράξη την απειλή της, τότε θα επηρεαστεί έως έναν βαθμό και ο Ολυμπιακός από μία τέτοια εξέλιξη. Θα έχει κέρδος η ομάδα του Πειραιά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Φυσικά και θα έχει... Ας δούμε τα δεδομένα:

Οριστικά στο γκρουπ των ισχυρών ο Ολυμπιακός

* Οι «ερυθρόλευκοι» όπως έχουμε αναφέρει εδώ και δύο εβδομάδες, θα είναι στους «ισχυρούς» στον γ’ προκριματικό και στα πλέι οφ του Champions League. Η δε Μπριζ θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους χάρη στην καλή βαθμολογική θέση του Βελγίου.

* Αν αποκλειστεί η Μπριζ, θα πάει απευθείας στους ομίλους ο πρωταθλητής Ολλανδίας (Αγιαξ ή Αλκμααρ) που κανονικά η θέση της ήταν στα πλέι οφ. Αυτομάτως από τον γ’ προκριματικό γύρο που συμμετέχει ο Ολυμπιακός, θα ανέβει η Σλάβια Πράγας και όχι ο Ολυμπιακός, επειδή η Τσεχία έχει καλύτερο βαθμολογικό συντελεστή από την Ελλάδα στο ranking της UEFA.

* Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός όλο και κάτι θα γλιτώσει. Τι εννοούμε; Αν δεν τιμωρηθεί το Βέλγιο και παραμείνει η Μπριζ στους ομίλους, οι Πειραιώτες είχαν υποψήφια αντίπαλο την Γιουνγκ Μπόις ή την Σεντ Γκάλεν από την Ελβετία στον γ’ προκριματικό. Αν αποκλειστεί η Μπριζ, τότε οι ελβετικές από το γκρουπ των ανίσχυρων θα πάνε στους ισχυρούς και έτσι ο Ολυμπιακός δεν θα τις αντιμετωπίσει. Τη θέση τους θα πάρει η Μίντιλαντ από την Δανία.

* Αν δεν αποκλειστεί το Βέλγιο από την Ευρώπη και κατ’ επέκταση η Μπριζ από τους ομίλους, ο Ολυμπιακός θα έχει υποψήφια αντίπαλο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα πλέι οφ, στον «προθάλαμο» δηλαδή των ομίλων. Πρόκειται για μία ομάδα που δεν την λες και εύκολη, παρότι είναι στο γκρουπ των «ανίσχυρων». Σε περίπτωση αποκλεισμού της Μπριζ από την UEFA, τότε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα ανέβει στους «ισχυρούς» και κατά συνέπεια ο Ολυμπιακός δεν θα την βρει στον δρόμο του.

* Με λίγα λόγια θα γλιτώσει δύο δυνατούς αντιπάλους στα καλοκαιρινά προκριματικά, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στο γκρουπ των «ανίσχυρων» με την απευθείας συμμετοχή της Μπριζ στους ομίλους.