Προκριματικά τέλη Αυγούστου για τον Ολυμπιακό

Πώς ερμηνεύεται η δήλωση – βόμβα του αντιπροέδρου της UEFA, Μισέλ Ούβα ότι τον Ιούλιο θα πρέπει να δηλωθούν απ’ όλες τις Λίγκες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Προς τέλη Αυγούστου θα παίξει ο Ολυμπιακός στα προκριματικά.

Προκριματικά τέλη Αυγούστου για τον Ολυμπιακό

Δήλωση – βόμβα από τον αντιπρόεδρο της UEFA, Μισέλ Ούβα. «Κάθε ομοσπονδία, από τις 55 που είναι μέλη της ΟΥΕΦΑ, έχει την ελευθερία να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα κριθεί το πρωτάθλημα σε συνεννόηση με την κάθε λίγκα. Η ΟΥΕΦΑ θα ζητήσει τον Ιούλιο τη λίστα με τις ομάδες που έχουν προκριθεί για τις δικές της διασυλλογικές διοργανώσεις», είπε την Δευτέρα (30/3).

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τον Ολυμπιακό; Αρχικά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το «deadline» που μπορεί να δώσει η UEFA για τη δήλωση των ομάδων είναι έως τις 15 Ιουλίου. Το αν συνεχιστούν κάποια πρωταθλήματα και μετά τις 15 Ιουλίου, αυτό δεν ενδιαφέρει την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.

Εκείνη, με βάση τα όσα είπε ο Ούβα, θέλει στις 15 Ιουλίου να δηλώσουν οι Λίγκες τις ομάδες για να φτιάξει ανάλογα και το καλεντάρι της με τα προκριματικά του Champions League και του Europa League της επόμενης περιόδου. Ο Ολυμπιακός - αν συμβεί αυτό που λέει ο αντιπρόεδρος της UEFA - τότε θα ξεκινήσει στον γ’ προκριματικό του Champions League στα μέσα με τέλη Αυγούστου. Αυτό είναι το ρεαλιστικό σενάριο, καθώς ακόμα και μονά νοκ άουτ να γίνουν τα παιχνίδια των προκριματικών, η UEFA θα κοιτάξει να μην ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Οριστικά στο γκρουπ των ισχυρών ο Ολυμπιακός

Το αρχικό πλάνο προ εποχής κορονοϊού ήταν για 4-5 Αυγούστου, αλλά με τα νέα δεδομένα που βάζει στο τραπέζι ο Ούβα, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει 15-20 μέρες αργότερα. Δεν είναι και πολύ μεγάλη η απόκλιση σε σχέση με το αρχικό πλάνο.

Από εκεί και πέρα, ο μεγάλος προβληματισμός θα έχει να κάνει με την προετοιμασία. Αν π.χ. το ελληνικό πρωτάθλημα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, οι παίκτες δεν θα μπορέσουν να ξεκουραστούν καθόλου. Το πολύ να κάτσουν δύο εβδομάδες και αμέσως να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τα προκριματικά.